Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος το μεγάλο μυστικό του νέου MacBook Pro

Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος το μεγάλο μυστικό του νέου MacBook Pro

Μια αναβάθμιση ήταν αρκετή για να «προδώσει» την εταιρεία.

Σε μια κατά λάθος αποκάλυψη για μια νέα λειτουργία του επερχόμενου MacBook Pro φέρεται να προχώρησε η Apple.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη αναβάθμιση του καινούριου λογισμικού macOS Siera την περασμένη Τρίτη. Τα πάντα με το συγκεκριμένο update φαίνονταν συνηθισμένα, όμως κάποιοι παρατηρητικοί χρήστες διαπίστωσαν ότι περιείχε εικόνες στις οποίες φαίνονται αισθητήρες αφής και αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου.

Όπως σημειώνει η ειδικευμένη ιστοσελίδα Macrumors, στις εικόνες φαίνεται μια μαύρη γραμμή πάνω από το πληκτρολόγιο στην οποία βρίσκεται ένα πάνελ τεχνολογίας OLED. Αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με τις λειτουργίες που εκτελεί εκείνη τη στιγμή ο χρήστης και μπορεί να μετατραπεί σε σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων για αγορές μέσω Apple Pay, ή να ξεκλειδώσει προγράμματα χωρίς την παράθεση κωδικού ασφαλείας.

Στα δεξιά της συγκεκριμένης μπάρας είναι εμφανές το σημείο όπου υπάρχει ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων, όπως συμβαίνει και στα τελευταία iPhone και iPad.

Η Apple είναι γνωστή από την εποχή του Στιβ Τζομπς για τη μυστικότητα γύρω από τα προϊόντα της, και η συγκεκριμένη κατά λάθος αποκάλυψη αποτελεί σίγουρα μια δυσάρεστη έκπληξη για την εταιρεία. Για πολλούς μήνες κυκλοφορούσε μια φήμη ότι η λειτουργία αναγνώρισης δαχτυικών αποτυπωμάτων ίσως αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της επερχόμενης αναβάθμισης των λάπτοπ της Apple, και οι υποψίες πολλών ενισχύθηκαν αμέσως μετά την πρόσκληση της εταιρείας στην εκδήλωση παρουσίασης νέων προϊόντων την προσεχή Πέμπτη.