Η Apple μπαίνει από σήμερα στον «πόλεμο» του tv streaming

Η πιο υποσχόμενη σειρά της είναι η The Morning Show, μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που έχουν γίνει ποτέ, με την Τζένιφερ Ανιστον, τη Ρις Γουίδερσπουν και τον Στίβεν Καρέλ, στους ρόλους των παρουσιαστών ενός πολύ δημοφιλούς τηλεοπτικού talk show.

Με στόχο να επικρατήσει του Netflix και της Amazon αλλά και της επερχόμενης Disney+, η Apple λανσάρει από σήμερα την δική της πλατφόρμα συνεχούς ροής τηλεοπτικού περιεχομένου, την Apple TV.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πιο υποσχόμενη σειρά της είναι η The Morning Show, μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που έχουν γίνει ποτέ, με την Τζένιφερ Ανιστον, τη Ρις Γουίδερσπουν και τον Στίβεν Καρέλ, στους ρόλους των παρουσιαστών ενός πολύ δημοφιλούς τηλεοπτικού talk show. Η υπηρεσία κοστίζει 4,99 δολάρια τον μήνα και η τιμή της είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Όπως τη χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, πρόκειται για «δώρο στους χρήστες μας».

Είναι δωρεάν για έναν χρόνο για όποιον αγοράσει μία συσκευή Apple, την ώρα που το Netflix κοστίζει 13 δολάρια και το HBO Max 15 δολάρια. Αλλά με αρνητικές κριτικές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Apple να προσελκύσει συνδρομητές, η υπηρεσία βρίσκεται ήδη με την «πλάτη στον τοίχο». «Ολοι οι όμορφοι άνθρωποι του κόσμου δεν μπορούν να σε κρατήσουν, όταν ο σκοπός είναι λίγο μπερδεμένος», αναφέρει το Indiewire που βαθμολόγησε το The Morning Show, με C-.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα – Disney, Warner Media, Comcast – ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τη δική τους αντίστοιχη πλατφόρμα tv streaming, με στόχο να δώσουν τη μάχη τους ενάντια στο ήδη πετυχημένο Netflix.