Η Apple ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο update στα χρονικά των iOS – Έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο update στα χρονικά των iOS – Έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί να είναι η απάντηση της Apple στην ύφεση των πωλήσεων του iPhone 15 που σημείωσαν πτώση 4%.

Η Apple φέρεται να κυκλοφορεί το «μεγαλύτερο» update για τα iOS στην ιστορία της εταιρείας, η οποία προβλέπεται να περιλαμβάνει νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για τα iPhone.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την ενημέρωση iOS 18 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών τον Ιούνιο, η οποία θα ενσωματώσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMS) και γεννητική AI στις εφαρμογές iWork.

Ορισμένες από τις προβλεπόμενες ενημερώσεις λογισμικού είναι μια αναθεωρημένη έκδοση της Siri και της εφαρμογής Messages, οι οποίες λέγεται ότι θα τροφοδοτούνται από προηγμένη AI.

Η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει την έκδοση beta της ενημέρωσης iOS 18 τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ η γενική έκδοση είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2024, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Apple δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τι θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα iOS 18, αλλά ο Μαρκ Γκούρμαν του Bloomberg ανέφερε ότι το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα είναι «φιλόδοξο και συναρπαστικό».

Η ενημέρωση αναμένεται να περιλαμβάνει μια αναθεωρημένη έκδοση της Siri που χρησιμοποιεί AI και LLMs για να δίνει πιο έξυπνες και ακριβείς απαντήσεις.

Η εφαρμογή μηνυμάτων πρόκειται επίσης να δει τα δικά της νέα χαρακτηριστικά που λέγεται ότι «θα συμπληρώνουν ερωτήσεις και θα συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις».

Το Apple Music είδε έναν επανασχεδιασμό με το νέο iOS 17, επιτρέποντας συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής όπως αυτές που προσφέρει το Spotify.

Ωστόσο, ο Γκούρμαν προέβλεψε ότι το iOS 18 θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν «αυτόματα παραγόμενες λίστες αναπαραγωγής» που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργούν λίστες τραγουδιών με συστάσεις.

Η τεχνολογία μπορεί επίσης να προστεθεί στο Xcode -το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύσσουν, να δοκιμάζουν και να διανέμουν app- ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να «γράφουν νέες εφαρμογές πιο γρήγορα».

«Μαθαίνω πως το νέο λειτουργικό σύστημα θεωρείται στην εταιρεία ως μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του iOS – αν όχι η μεγαλύτερη – στην ιστορία της εταιρείας», έγραψε οΓκούρμαν.

Το επανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι η απάντηση της Apple στην ύφεση των πωλήσεων του iPhone 15 που σημείωσαν πτώση 4%.

Η Daily Mail σημειώνει πως η Apple βρίσκεται πίσω από την καμπύλη όσον αφορά τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, υπολειπόμενη δύο χρόνια αφότου το ChatGPT έγινε πρωτοπόρος για άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων της Microsoft και της Google και οι δύο από τις οποίες εισήγαγαν τις δικές τους υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

«Ξεκινώντας με τη γενεσιουργό AI, τα εργαλεία της Apple – όταν κυκλοφορήσουν – θα έρθουν σχεδόν δύο χρόνια αφότου το ChatGPT άρχισε να κατακτά τον κόσμο με καταιγισμό, περίπου ένα χρόνο αφότου η Amazon ανακοίνωσε την ανανεωμένη Alexa και περίπου ενάμιση χρόνο αφότου η Microsoft και η Google παρουσίασαν τις νέες τους υπηρεσίες. Ακόμα και για την Apple, αυτό είναι μεγάλη αστοχία» υποστήριξε ο Γκούρμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: