Η Apple προειδοποιεί με memo τους υπαλλήλους της να σταματήσουν τις διαρροές

Η Apple προειδοποιεί με memo τους υπαλλήλους της να σταματήσουν τις διαρροές

Η Apple προσπαθεί να περιορίσει τη διαρροή πληροφοριών για τα σχέδιά της στα μέσα ενημέρωσης, απειλώντας με κυρώσεις τους εργαζομένους.

Η Apple προειδοποίησε τους εργαζομένους να σταματήσουν να διαρρέουν εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με μελλοντικά σχέδια και έθιξε το θέμα πιθανής νομικής ενέργειας και ποινικών διώξεων κατά όσων συνεχίζουν να το κάνουν, σε μια από τις πιο επιθετικές κινήσεις της εταιρείας προκειμένου να ελέγξει τις πληροφορίες για τη δραστηριότητά της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε με ένα μακροσκελές memo σε εσωτερικό εταιρικό blog ότι «έπιασε» 29 διαρροές τον προηγούμενο χρόνο και σημείωσε ότι δώδεκα από τους υπαλλήλους που κρίθηκαν υπεύθυνοι, συνελήφθησαν. «Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο θα χάσουν τις δουλειές τους, αλλά θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα στην εύρεση εργασίας», συμπλήρωσε. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό την Παρασκευή.

Η Apple έχει βρεθεί πολλές φορές στην κατάσταση του να έχουν διαρρεύσει πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης εν αγνοία της, με χαρακτηριστικό το meeting όπου ο επικεφαλής τεχνολογίας λογισμικού, Craig Federighi, είπε στους υπαλλήλους ότι κάποιες από τις προγραμματισμένες αλλαγές στο λογισμικό του iPhone θα καθυστερούσαν.

Τι σημαίνουν οι διαρρεύσεις για την Apple; 

• Επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις στα καινούρια μοντέλα

• Δίνουν περισσότερο χρόνο στους ανταγωνιστές να ξεκινήσουν μια ανταγωνιστική απάντηση

• Οδηγούν σε μειωμένες πωλήσεις όταν κυκλοφορεί το νέο προϊόν

Οι δραστικές κινήσεις της Apple κατά των διαρροών βρίσκονται στο πλαίσιο της δράσης εταιρειών τεχνολογίας όπως η Google και το Facebook, που ενώ είναι σχετικά ανοιχτές όσον αφορά τα σχέδιά τους, διαθέτουν περιορισμένο αριθμό πληροφοριών σε τρίτους και μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να απολύσουν ανθρώπους όταν διαπράττουν διαρροές.

Η Apple είναι γνωστή για τη μυστικοπάθειά της όσον αφορά την εξέλιξη των προϊόντων της. Το 2012 ο CEO της, Tim Cook, υποσχέθηκε να μειώσει την τακτική της διατήρησης των εργασιών της στο σκοτάδι. Παρ’ όλα αυτά, τα μέσα συνέχισαν να δημοσιεύουν νέα της εταιρείας προσπαθώντας να ανταποκριθούν στη ζήτηση για πληροφορίες σχετικά με τα νέα προϊόντα.

Το 2017, η Apple πραγματοποίησε ένα εμπιστευτικό meeting με εργαζόμενους σε μια ακόμη προσπάθεια να σταματήσει τις διαρροές πληροφοριών. Από τότε, μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ακάθεκτα λεπτομέρειες για το iPhone X, ένα νέο Apple TV video-streaming box, ένα νέο Apple Watch με το LTE, και πληροφορίες για το επερχόμενο iPhone και τα ακουστικά AirPods.