Η Apple ρίχνει 6 δισ. δολάρια στον πόλεμο του video streaming

ΑΠΕ-ΜΠΕ

H κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone ενισχύει το budget για τη νέα υπηρεσία της. Στόχος της να προλάβει την έναρξη της Disney Plus και να ξεπεράσει το Netflix, με ονόματα όπως της Jennifer Aniston και της Reese Witherspoon.

Περισσότερα από 6 δισ. δολάρια ρίχνει η Apple σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας video streaming. Στόχος είναι να ξεπεράσει τις πλατφόρμες NetflixDisney και HBO της ΑΤ&Τ.

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone προετοιμάζει την είσοδό της στα media εδώ και χρόνια, καθώς το 2017 προχώρησε στην πρόσληψη των Jamie Erlicht and Zack Van Amburg, δύο πολύ γνωστών στελεχών της Sony Pictures Television.

Ο αρχικός προϋπολογισμός που τους δόθηκε ήταν 1 δισ. δολάρια για εκπομπές του πρώτου έτους, ωστόσο το ποσό ανεβαίνει και μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα $6 δισ., σύμφωνα με πηγές των FT.

H Αpple έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων στη σειρά στην οποία θα παίζουν οι Jennifer Aniston, Reese Witherspoon και Steve Carell, με τίτλο «The Morning Show».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ποσά είναι μεγαλύτερα και από αυτά που δίνονταν για ένα επεισόδιο του Game of Thrones– το οποίο κόστιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, 15 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο στην τελευταία σεζόν.

Η πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, σε μία προσπάθεια να προλάβει την έναρξη της Disney Plus, η οποία τοποθετείται στις 12 Νοεμβρίου.

Και οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν τρέιλερ των υπηρεσιών τους χθες.