Οι αρχικοί επενδυτές του Snapchat πουλάνε όσο-όσο

Οι αρχικοί επενδυτές του Snapchat πουλάνε όσο-όσο
epa05825220 Snapchat co-founders Bobby Murphy (L) and Evan Spiegel (C) ring the opening bell while standing with Thomas W. Farley (R), the President of the NYSE, during the initial public offering of Snap Inc, the parent company of Snapchat, at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 02 March 2017. Snap Inc. is being priced at 17 US dollars per share which gives the company a value of nearly 24 billion (USD). EPA/JUSTIN LANE

Η διάσημη εφαρμογή δεν φαίνεται να πείθει τους επενδυτές ότι μπορεί να φέρει να κέρδη που ανέμεναν.

Οι μετοχές της εταιρείας Snap Inc στην οποία ανήκει η εφαρμογή Snapchat είδαν τη Δευτέρα την αξία τους να χάνει 5% αγγίζοντας νέα ιστορικά χαμηλά, αναγκάζοντας έτσι τους αρχικούς επενδυτές της εταιρεία να πουλήσουν μεγάλο μετοχικό μερίδιο. Κίνηση η οποία έριξε ακόμη πιο χαμηλά τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε σύγκριση με την αρχική της εγγραφή τον περασμένο Μάρτιο.

Από τη Δευτέρα και για όλο τον Αύγουστο οι αρχικοί επενδυτές, οι εργαζόμενοι και άλλοι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν για πρώτη φορά τις μετοχές τους μετά από την IPO των 3,4 δισ. δολαρίων.

Μετά από μια πτωτική εκκίνηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οι μετοχές έχασαν αρχικά 3,5% φτάνοντας τα 13,32 δολάρια αφόρου πρώτα βρέθηκαν στα 13,10 δολάρια, πολύ πιο χαμηλά από την αρχική δημόσια εγγραφή των 17 δολαρίων.

Από το ξεκίνημα της εβδομάδα επενδυτές όπως η Lightspeed Venture Partners μπορούν να πουλήσουν ως και 400 εκατ. μετοχές, με τους εργαζόμενους να κατέχουν ακόμη 782 εκατ. μετοχές. Οι τελευταίοι θα μπορούν να πουλήσουν από τις 14 Αυγούστου, τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Snap, αναφέρει σε πρόσφατο σημείωμά του ο αναλυτής της JP Morgan, Doug Anmuth.

Η μετοχή της εταιρείας έχει κατρακυλήσει κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών λόγω του μικρού ρυθμού αύξησης των χρηστών της εφαρμογής, καθώς και της πεποίθησης ότι η δυνατότητα να παράξει κέρδη ολοένα και μειώνεται.