Η AstraZeneca δίνει 1,2 δισ. δολάρια και εξαγοράζει κινεζική εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων κατά του καρκίνου

Η AstraZeneca δίνει 1,2 δισ. δολάρια και εξαγοράζει κινεζική εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων κατά του καρκίνου
epa08656724 (FILE) - A general view of the AstraZeneca headquarters in Sydney, Australia, 19 August 2020 (reissued 09 September 2020). Biopharmaceutical company AstraZeneca has halted the final phase of developing a vaccine against the coronavirus SARS-CoV-2 due to severe side effects in one of the test persons. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT *** Local Caption *** 56283203 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συμφωνία ήρθε μετά το ντιλ της AstraZeneca με την κινεζική βιοτεχνολογική εταιρεία Eccogene Inc. για τη συν-ανάπτυξη ενός χαπιού απώλειας βάρους.

Η AstraZeneca ενισχύει τις επενδύσεις της στην ιατρική καινοτομία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέσω της εξαγορά της κινεζικής εταιρεία ανάπτυξης κυτταρικών θεραπειών Gracell Biotechnologies Inc. έναντι ποσού έως και 1,2 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, βάσει της συμφωνίας, ο κολοσσός θα αποκτήσει την Gracell με έδρα τη Σαγκάη έναντι 2 δολαρίων ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε προκαταβολή μετρητών ύψους 1 δισ. δολαρίων. Μια πρόσθετη αγορά μετοχών που εξαρτάται από την επίτευξη ορισμένων ρυθμιστικών ορόσημων θα ανεβάσει τελικά την αξία της συμφωνίας στα 1,2 δισ. δολάρια, ανέφεραν οι εταιρείες την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξαγορά διευρύνει την φαρέτρα της AstraZeneca με την θεραπεία CAR-T που τροποποιεί τα ίδια τα ανοσοκύτταρα του ασθενούς για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μία πειραματική διαδικασία που επεξεργάζεται η Gracell, με την ονομασία GC012F, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για διάφορες μορφές καρκίνου του αίματος, όπως το πολλαπλό μυέλωμα και αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία ήρθε μετά το ντιλ της AstraZeneca με την κινεζική βιοτεχνολογική εταιρεία Eccogene Inc. για τη συν-ανάπτυξη ενός χαπιού απώλειας βάρους, μιας από τις πιο «καυτές» κατηγορίες φαρμάκων, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις Novo Nordisk A/S και Eli Lilly & Co., δύο εταιρείες που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: