Η Bayer «ανεβάζει» τον πήχη για την εξαγορά της Monsanto

Η γερμανική εταιρία ανέβασε την προσφορά για δεύτερη φορά και δίνει 127,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η Bayer AG αύξησε την προσφορά της για την αγορά της Monsanto Co., προκειμένου, όπως δηλωσε, να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των σπόρων και των φυτοφαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, η γερμανική εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μonsanto από τον περασμένο Μάιο, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 127,50 δολάρια ανά μετοχή στον γίγαντα των σπόρων με έδρα το Σαιντ Λούις, με την προηγούμενη προσφορά να φτάνει τα 125 δολάρια ανά μετοχή.

Η πιο πρόσφατη αυτή προσφορά τοποθετεί την αξία της Monsanto περίπου στα 56 δισ. δολάρια μαζί με τα χρέη της εταιρείας.

Από την πλευρά της, η Monsanto χαρακτήρισε την προσφορά βελτιωμένη και τις συζητήσεις με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία «πιο εποικοδομιτικές».

«Η Monsanto συνεχίζει τις επαφές της με την Bayer προκειμένου να αξιολογήσει τις προτάσεις της και να υπάρξει μια λύση που θα ικανοποιήσει πλήρως τα συμφέροντα των μετόχω της», δήλωσαν στελέχη του αμερικανικού κολοσοού.

Από την άλλη, στελέχη του φαρμακευτικού γίγαντα έχουν δηλώσει ότι η απόκτηση της Monsanto, του μεγαλύτερου προμηθευτή σπόρων και γονιδίων των καλλιεργειών στον κόσμο, θα δημιουργήσει μια παγκόσμια εταιρεία με ένα βαθύ χαρτοφυλάκιο στα φυτοφάρμακα, η οποία θα βοηθήσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να παράγουν τρόφιμα για έναν αναπτυσσόμενο και πιο εύπορο πληθυσμό.

Αναλυτές της Sanford C. Bernstein έχουν εκτιμήσει στο παρελθόν ότι η Monsanto μπορεί να αποφασίσει να προχωρήσει με την εξαγορά, σε περίπτωση που η Bayer αυξήσει την προσφορά της στα 135 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης: Το πιο σημαντικό νούμερο στη νέα προσφορά εξαγοράς της Monsanto από την Bayer