Οι «Big 3» του τένις προσπαθούν να σώσουν το άθλημα στην περίοδο του κορωνοϊού

Οι «Big 3» του τένις προσπαθούν να σώσουν το άθλημα στην περίοδο του κορωνοϊού
epa08129578 (L-R) Roger Federer of Switzerland, Nick Kyrgios of Australia, Naomi Osaka of Japan, Alexander Zverev of Germany, Dominic Thiem of Austria, Serena Williams of the USA, Caroline Wozniacki of Denmark, Petra Kvitova of the Czech Republic, Coco Gauff of the USA, Novak Djokovic of Serbia, Stefanos Tsitsipas of Greece, and Rafael Nadal of Spain pose for photographers during the Rally For Relief at Rod Laver Arena in Melbourne, Australia, 15 January 2020. Sports people and entertainers have come together for the Rally for Relief at Rod Laver Arena in Melbourne to raise money for bushfire relief efforts across Australia. EPA/SCOTT BARBOUR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ προτείνουν τρόπους ώστε να ενισχυθεί το σωματείο από την πλευρά των αθλητών ανάλογα με την κατάταξή τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Νέα πρωτοβουλία πήραν οι «Big 3» του παγκοσμίου τένις.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου παικτών της AFP και κορυφαίος τενίστας του κόσμου αυτή την περίοδο, Νόβακ Τζόκοβιτς, πρότεινε την καταβολή χρημάτων στο σωματείο από την πλευρά των αθλητών ανάλογα με την κατάταξή τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο γράμμα του αναφέρει ότι οι Ναδάλ και Φέντερερ προτείνουν να δοθεί στο ταμείο και το 50% του prize money των ATP Finals, εφόσον αυτό διεξαχθεί στα τέλη του 2020.

Σύμφωνα με την πρόταση των «Big 3», οι αθλητές που βρίσκονται από το νο50 έως το νο100 να δώσουν 5.000 δολάρια ο καθένας, από το νο20 έως το νο49 από 10.000 δολάρια, από το νο10 έως το νο20 να καταβάλουν 15.000 δολάρια, από το νο5 έως το νο10 να δώσουν 20.000 και η κορυφαία πεντάδα να προσφέρει 30.000 δολάρια.