Η Binance αναστέλλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε δολάρια. Εκροές 172 εκατ. την ημέρα

Η Binance αναστέλλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε δολάρια. Εκροές 172 εκατ. την ημέρα
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Αναστέλλουμε τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ από τις 8 Φεβρουαρίου» δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Binance

Την απόφαση να αναστείλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ έλαβε το  το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο η Binance, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τον λόγο για αυτή την απόφαση, σκορπώντας ανησυχία στους χρήστες…

«Αναστέλλουμε τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ από τις 8 Φεβρουαρίου» δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Binance. «Οι επηρεαζόμενοι πελάτες ειδοποιούνται απευθείας». Η εταιρεία είπε ότι «0,01% των μηνιαίων ενεργών χρηστών μας χρησιμοποιεί μόχλευση για τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ» και πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να επανεκκινήσουμε την υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

Η Binance US, μια μονάδα της εταιρείας που ελέγχεται από το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε σε tweet ότι δεν επηρεάζεται από την αναστολή. Επομένως, η απόφαση ισχύει μόνο για πελάτες εκτός ΗΠΑ που μεταφέρουν χρήματα προς ή από τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσει της Arkham Intelligence, μετά την ανακοίνωση υπήρξε απότομη αύξηση των εκροών από τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης της Binance, καθώς εκατομμύρια stable coins δεσμευμένα σε δολάρια, όπως το tether  και το USDC, μεταφέρθηκαν σε ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια ή μεμονωμένα πορτοφόλια.

Μάλιστα, η καθαρή εκροή ήταν πάνω από 172 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, με βάση τα στοιχεία της DefiLlama.  

«Είμαστε ακόμα συντριπτικά θετικοί στις καθαρές καταθέσεις», είπε ο εκπρόσωπος της Binance. «Οι εκροές αυξάνονται πάντα όταν οι τιμές αρχίζουν να μειώνονται μετά από μια ανοδική ταλάντευση της αγοράς, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι χρήστες αποκομίζουν κέρδη». 

Υπενθυμίζεται πως η τιμή του Bitcoin  αυξήθηκε περισσότερο από 38% τον Ιανουάριο, έχοντας τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο του 2021. Το token της Binance, BNB, δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα νέα, μένοντας σταθερό περίπου στα 328 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Binance δήλωσε ότι ο τραπεζικός εταίρος των ΗΠΑ Signature Bank είχε αυξήσει τις συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ σε 100.000 δολ. Εκείνη την εποχή, η Binance ανέφερε ότι η Signature είχε πει στο ανταλλακτήριο ότι το νέο ελάχιστο ισχύει για όλους τους πελάτες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

Σχετικά με την αναστολή, εκπρόσωπος της Binance είπε στο CNBC ότι «η Binance.US έχει τους δικούς της τραπεζικούς συνεργάτες και δεν έχει κανένα πρόβλημα». Το κύριο χρηματιστήριο Binance δεν εξυπηρετεί χρήστες των Η.ΠΑ.

Η Binance είπε ότι οι πελάτες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα fiat ή τρόπους πληρωμής για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα. Για τον μικρό αριθμό που επηρεάζεται, «θα έχουμε έναν νέο συνεργάτη που θα ανακοινώσουμε για αυτούς τους χρήστες τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο εκπρόσωπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: