Η Binance θα δημιουργήσει ένα «ταμείο ανάκαμψης του κλάδου» των κρυπτονομισμάτων, λέει ο CEO

Η Binance θα δημιουργήσει ένα «ταμείο ανάκαμψης του κλάδου» των κρυπτονομισμάτων, λέει ο CEO
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance δήλωσε ότι η εταιρεία του θα δημιουργήσει ταμείο ανάκαμψης του κλάδου των κρυπτονομισμάτων.

του Ken Sweet

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου διάσωσης που θα έσωζε τις κατά τα άλλα υγιείς εταιρείες κρυπτονομισμάτων από την χρεοκοπία, με στόχο να αποτρέψει τις κλιμακωτές επιπτώσεις της κατάρρευσης της περασμένης εβδομάδας της FTX, του τρίτου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δημοσίευσε στο Twitter τη Δευτέρα ότι η εταιρεία του θα δημιουργήσει «ένα ταμείο ανάκαμψης του κλάδου, για να βοηθήσει έργα που κατά τα άλλα είναι εύρωστα, αλλά αντιμετωπίζουν κρίση ρευστότητας».

Ο Zhao δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος ή το εύρος του ταμείου ή τον τρόπο διανομής των κεφαλαίων.

Ολόκληρο το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων αναστατώνεται από την πτώχευση της FTX, η οποία πολιορκήθηκε με αιτήματα ανάληψης στο ισοδύναμο ενός bank run στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Είναι η τελευταία κατάρρευση μιας εταιρείας κρυπτονομισμάτων φέτος, καθώς οι τιμές για το Bitcoin, το Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν γκρεμιστεί σε αξία.

Οι ευρύτερες επιπτώσεις της κατάρρευσης της FTX είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν, αλλά υπάρχουν και άλλες εταιρείες που αντιμετωπίζουν τώρα αιτήματα απόσυρσης κεφαλαίων που επιβαρύνουν τα συστήματά τους. Η BlockFi και η Crypto.com δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν υψηλά αιτήματα ανάληψης μετά την κατάρρευση της FTX.

Τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν κρατική υποστήριξη, επομένως δεν υπάρχει ισοδύναμο ασφάλισης καταθέσεων ή κρατικής εγγύησης. Αυτό που προτείνει ο Zhao μπορεί να είναι κάτι παρόμοιο με την ασφάλιση καταθέσεων ή μια οντότητα παρόμοια με την κεντρική τράπεζα για τα κρυπτονομίσματα.

Πηγή: fortune.com