Η BioNTech «κόντυνε» κατά 1 δισ. ευρώ τα έσοδα για τα εμβόλια του κορονοϊού

Η BioNTech «κόντυνε» κατά 1 δισ. ευρώ τα έσοδα για τα εμβόλια του κορονοϊού
epa08376919 (FILE) - A view of signage of German biopharmaceutical company BionTech in Mainz, Germany, 18 March 2020 (reissued 22 April 2020). Reports on 22 April 2020 state the German regulatory body Paul-Ehrlich-Institute in a statement said they have authorized the first clinical trial of a vaccine against COVID-19 in Germany, developed by Biontech and US-based Pfizer. The Paul-Ehrlich-Institute also said 'it is a result of a careful assessment of the potential risk/benefit profile of the vaccine candidate.' EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντική κάμψη εμφάνισαν τα κέρδη και τα έσοδα της BioNTech για το τρίτο τρίμηνο του 2023, με τη γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει εμβόλια κατά του κορονοϊού μαζί με την Pfizer να πλήττεται από την εξασθένηση της ζήτησης για τα σκευάσματα.

Η BioNTech ανακοίνωσε τη Δευτέρα κέρδη 160,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,78 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 895 εκατ. ευρώ έναντι 3,46 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 851 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε προς τα κάτω τον στόχο για τα έσοδα από τις πωλήσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού στο σύνολο του οικονομικού έτους. Πλέον αναμένει πως αυτά θα φτάσουν τα 4 δισ. ευρώ έναντι 5 δισ. ευρώ στην προηγούμενη εκτίμηση της διοίκησης.

Επιπλέον, η BioNTech δήλωσε ότι θα περικόψει φέτος τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη κατά περίπου άλλο ένα 10% και θα μειώσει τον μέγιστο προϋπολογισμό κεφαλαιουχικών δαπανών κατά το ένα τρίτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: