Οι BTS διορίστηκαν ειδικοί προεδρικοί απεσταλμένοι της Νότιας Κορέας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Οι BTS διορίστηκαν ειδικοί προεδρικοί απεσταλμένοι της Νότιας Κορέας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Photo: AFP
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν διόρισε τα μέλη του K-pop συγκροτήματος, BTS ως ειδικούς απεσταλμένους με αφορμή την επίσκεψή τους στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μουν Τζε-ιν απένειμε στους BTS τον τίτλο των «ειδικών προεδρικών απεσταλμένων για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό» κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Μπλε Οίκο και ζήτησε από τους superstar της K-pop να ενισχύσουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Νότιας Κορέας και την παγκόσμια θέση της.

Οι BTS, RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook παρέλαβαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια και ένα στυλό από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον Μπλε Οίκο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το επταμελές συγκρότημα θα παραστεί επίσης στις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Η συμμετοχή των BTS στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα είναι η τρίτη, μετά από την ομιλία τους, στον οργανισμό το 2018 και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλαν το 2020, καθώς δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ο διορισμός ανακοινώθηκε σε μία περίοδο που διεξάγονται διαβουλεύσεις στο Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας για το αν τα μέλη των BTS δικαιούνται να λάβουν απαλλαγή από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα κατέθεσε τον περασμένο μήνα σχέδιο νόμου που θα απαλλάσσει τους άνδρες που προωθούν το «εθνικό κύρος» από τη στρατιωτική θητεία.

Όλοι οι υγιείς Κορεάτες άνδρες ηλικίας 18 έως 30 ετών είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν στο στρατό για τουλάχιστον 18 μήνες.

Οι αθλητές μπορούν να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία υπηρεσία εάν κερδίσουν μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Ασιατικούς Αγώνες. Οι νικητές διεθνών διαγωνισμών τέχνης μπορούν επίσης να λάβουν απαλλαγή.

Οι καλλιτέχνες της K-pop με διεθνή καριέρα στο παρελθόν δεν εντάχθηκαν στις εξαιρέσεις.