Η Budweiser θέλει να είναι η πρώτη μπίρα στον πλανήτη Άρη

Η Budweiser θέλει να είναι η πρώτη μπίρα στον πλανήτη Άρη

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα αποστείλει δείγματα κριθαριού η εταιρεία, προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να παραχθεί μπίρα στο διάστημα.

H ζυθοποιία Budweiser ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος πως σκοπεύει να είναι η πρώτη που θα στείλει την μπίρα της στον… Άρη. Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, πραγματοποίησε ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού ανακοίνωσε πως πρόκειται να προχωρήσει στην αποστολή κριθαριού -ενός εκ των κύριων συστατικών της μπίρας- στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκειμένου να μελετήσει τη ζωή του εκεί.

Η Budweiser, μαζί με άλλους ερευνητές, θα ξεκινήσει δύο πειράματα που θα αφορούν το κριθάρι, μέσω της επικείμενης αποστολής εμπορευμάτων της SpaceX. Η αποστολή αναμένεται να εκκινήσει στις 4 Δεκεμβρίου από τη βάση του Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κριθάρι αναμένεται να παραμείνει για ένα μήνα στο διάστημα, προτού ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη και στα εργαστήρια για ανάλυση δεδομένων.

«Η Budweiser πάντοτε εξερευνά τα όρια της καινοτομίας και μας εμπνέει το συλλογικό αμερικανικό όνειρο της αποστολής στον Άρη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ρικάρντο Μάρκες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε την έρευνά μας για την παραγωγή μπίρας που θα αποσταλεί στον “κόκκινο” πλανήτη»

Οι ερευνητές της εταιρείας αναμένεται να διεξάγουν πειράματα προκειμένου να διαπιστώσουν την αντίδραση του κριθαριού σε περιβάλλον μικρο-βαρύτητηας. Τα συμπεράσματα της έρευνας αναμένεται να προσφέρουν στοιχεία για το τί χρειάζεται να γίνει προκειμένου να παραχθεί μπίρα στον πλανήτη Άρη, αλλά και στοιχεία σχετικά με τη μελλοντική παραγωγή κριθαριού εδώ στη Γη.