Η Burberry λανσάρει μάσκες προσώπου πολυτελείας και θα κοστίζουν…μόνο 120 δολάρια η μία

Η Burberry λανσάρει μάσκες προσώπου πολυτελείας και θα κοστίζουν…μόνο 120 δολάρια η μία
6243632 16.05.2020 A woman wearing protective face mask walks past windows of GUM department store, in Moscow, Russia. Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik Photo: AFP

Η Burberry μόλις έγινε και επισήμως ο πρώτος οίκος ειδών πολυτελείας που λανσάρει μια συλλογή ακριβών μασκών προσώπου.

Την περασμένη Πέμπτη, το γνωστό εμπορικό σήμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει τη συγκεκριμένη σειρά, αν και δεν έγινε γνωστή η ακριβής ημερομηνία που θα αρχίσει να διατίθεται στο κοινό.

Όπως σημειώνει ο The Guardian, η Burberry λέει ότι οι μάσκες προσώπου της παράγονται με βιώσιμο τρόπο, από υφάσματα που έχουν περισσέψει, και «είναι ενισχυμένα με αντιμικροβιακή τεχνολογία». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Burberry για το Ηνωμένο Βασίλειο, η κάθε μάσκα θα κοστίζει 90 λίρες η μία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Burberry παράγει μάσκες προσώπου, αλλά είναι η πρώτη φορά που το brand αποφασίσει να παράγει μάσκες για εμπορική χρήση εν μέσω της πανδημίας.

Τον Απρίλιο, ο Business Insider ανέφερε ότι η Burberry είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα εργοστάσιό της για την παραγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως ιατρικές στολές και μάσκες προσώπου, για ιατρούς και νοσηλευτές σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το brand ίδρυσε επίσης το Burberry Foundation COVID-19 Community Fund, το οποίο βοηθάει επαγγελματίες της υγείας και άλλους που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, και έχει δωρίσει χρηματικά ποσά στην έρευνα για το εμβόλιο.

Η Burberry δεν είναι η μόνη μάρκα πολυτελείας που εμπλέκεται σε φιλανθρωπικές δράσεις. Εταιρείες όπως η Gucci, η Versace, η Chanel και η Louis Vuitton προέβησαν σε δωρεές σημαντικών χρηματικών ποσών σε προσπάθειες ανακούφισης του πληθυσμού από την πανδημία.

Από τον Απρίλιο, πολλά νεότερα και μικρότερα ανεξάρτητα brands, όπως η Celia Fernandez, λάνσαραν ακριβές μάσκες προσώπου για εμπορική χρήση. Όμως, καθιερωμένα εμπορικά σήματα όπως η Chanel και η Louis Vuitton είχαν αποφύγει να εμπλακούν στην παραγωγή μασκών πολυτελείας – μέχρι την ανακοίνωση της Burberry.

Οι μάσκες της Burberry θα είναι διαθέσιμες σε δύο χρώματα: μπεζ και γαλάζιο.