Οι χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης

Οι χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης
People walk near the snow covered Pnyx hill during heavy snowfall over Athens, on February 16, 2021. - Greece's weather agency said the "low temperatures, ice and snowfall" would continue on February 16, with the civil protection agency recommending that people avoid travel. (Photo by LOUISA GOULIAMAKI / AFP) Photo: AFP
Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», και οι οποίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης, με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Πώς κινείται η «Μήδεια»

Διακοπή της κυκλοφορίας στη Β. Σοφίας

Διεκόπη πριν από λίγη ώρα, λόγω πτώσης δέντρου, η κυκλοφορία των οχημάτων, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, και στα δύο ρεύματα, από Ακαδημίας μέχρι Βασιλίσσης Αμαλίας. Στο σημείο βρίσκεται ήδη συνεργείο της Πυροσβεστικής που προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο.

Εν τω μεταξύ, έγινε άρση της απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αττική Οδό.

Περισσότερα από 20 δέντρα έχουν πέσει στον δήμο Πεντέλης

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον δήμο Πεντέλης με την πτώση των δέντρων. Η πολύ μεγάλη ποσότητα του χιονιού που έχει πέσει, σε σχέση με άλλες φορές, έχει προκαλέσει την πτώση σε περισσότερα από 20 δέντρα και το πρόβλημα ίσως να επιδεινωθεί τις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό έχει ως συνέπεια δρόμοι ή τμήματα δρόμων να παραμένουν κλειστοί, ενώ υπάρχουν και πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος από τις πτώσεις των δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ.

Η δημοτική Αρχή έχει καλέσει τους κατοίκους να μην μετακινούνται, αν δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, ενώ τα μηχανήματα και τα συνεργεία του δήμου επιχειρούν ασταμάτητα και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απομάκρυνση των κορμών από τους δρόμους.

Πάντως, το κεντρικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό και καθαρίζονται συνεχώς οι βασικές αρτηρίες στις διάφορες περιοχές του δήμου.