Η Coca-Cola «σκοτώνει» την Coke Zero στις ΗΠΑ

Η Coca-Cola «σκοτώνει» την Coke Zero στις ΗΠΑ
epa05266403 Executive Vice President and Chief Marketing Officer of Coca-Cola Company Mexico, Marcos de Quinto (R) speaks in front of a screen displaying the new image of Coca-Cola drinks in Mexico, during the company's upcoming years strategy presentation in Mexico City, Mexico, 18 April 2016. EPA/SASHENKA GUTIERREZ

Η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι ένα νέο αναψυκτικό.

 

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόθεσή της να σταματήσει την πώληση της Coke Zero στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, και την αντικατάστασή της από ένα νέο αναψυκτικό με την ονομασία  Coca Cola Zero Sugar.

«Πρόκειται για την επανεφεύρεση της Coke Zero», δήλωσε σε επενδυτές ο CEO της εταιρείας, James Quincey.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, η οποία για έναν σχεδόν χρόνο τέσταρε τις δυνατότητες του νέου προϊόντος στην αγορά, η γεύση της Coke Zero μοιάζει ακόμη περισσότερο με την κλασική Coca-Cola. Όμως έχει μηδέν θερμίδες και μηδέν ζάχαρη.

Η Coke Zero Sugar έχει ήδη παρουσιάσει μεγάλη εμπορική επιτυχία σε χώρες εκτός ΗΠΑ, με τα νεανικά κοινά να είναι τα πιο προσοδοφόρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των ΗΠΑ το μερίδιο αγοράς της Coke Zero ενισχύθηκε κατά 3,5%, ενώ αυτό της Diet Coke υποχώρησε την ίδια περίοδο κατά 1,9%.

Η αλλαγή αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και ήδη μέσα στον Αύγουστο τα κενά που δημιουργούνται στα ράφια και στα ψυγεία από την Coca Cola zero θα αντικαθίστανται με Coca Cola Zero Sugar.

Στην ελληνική αγορά – που προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι – η Coca Cola zero που λανσαρίστηκε πριν από 10 χρόνια έχει καταφέρει και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση στην οικογένεια των προϊόντων Coca Cola , με μερίδιο 20% με την Coca Cola light, που έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1986 να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με μερίδιο 15%.