Η Corvette των $800 μπορεί να πωλήθεί μέχρι και $1 εκατ. δολάρια

Η Corvette των $800 μπορεί να πωλήθεί μέχρι και $1 εκατ. δολάρια

Το λεγόμενο «Purple People Eater» θα τεθεί σε δημοπρασία στο Barrett-Jackson Scottsdale, της Αριζόνα τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο διοργανωτής εκδηλώσεων Chip Miller και ο συντηρητής αυτοκινήτων Ken Heckert αγόρασαν την Corvette του 1959, το 1974 για 800 δολάρια. Εκείνη την περίοδο οι δυο τους δεν γνώριζαν την ιστορία που κουβαλά το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου. Λίγα χρόνια αργότερα συνειδητοποίησαν την πραγματική της αξία.

Το αυτοκίνητο όταν «πρωτοέφυγε» από το εργoστάσιο General Motors ήταν λευκό εξωτερικά με μαύρο σαλόνι. Στην πορεία, η αντιπροσωπεία της Chevrolet Σικάγο, η Nickey Chevrolet αποφάσισε να την βάψει μωβ για τους αγώνες, προκειμένου να ξεχωρίζει στην πίστα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και το 1961 την πούλησε.

Το «Purple People Eater», όπως ονομάστηκε από τον Sheb Wooley έχει 283 ίππους και V8 χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Όταν απέκτησαν το αυτοκίνητο ο Μiller και ο Heckert δεν πίστεψαν στη δυναμική που είχε. Όμως, ύστερα από μια δεκαετία συνειδητοποίησαν ότι η Corvette άξιζε τουλάχιστον ένα εκατ. δολάρια. Ο Μiller, ο οποίος ήταν ιδρυτής της Carlisle Events, μια εταιρεία που διοργανώνει εκδηλώσεις με αυτοκίνητα έφυγε από τη ζωή το 2004 και ο γιος του, Lancer, ο οποίος είναι συλλέκτης αυτοκινήτων Corvette, αποφάσισε να πωλήσει το μωβ αυτοκίνητο σε δημοπρασία στο Barrett-Jackson Scottsdale, της Αριζόνα τον ερχόμενο Ιανουάριο.