Η COSMOTE ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων για ακόμη περισσότερη χρήση mobile internet

Η COSMOTE ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων για ακόμη περισσότερη χρήση mobile internet

Τα στοιχεία της COSMOTE δείχνουν την αυξανόμενη τάση της χρήσης των φορητών συσκευών ακόμη και για τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Αν μέχρι πρότινος το κινητό ήταν απλώς μια συσκευή επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων, σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε ένα απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης. Οι Έλληνες επαγγελματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το internet στο κινητό τους, τόσο για την αναζήτηση χρήσιμων πληροφοριών, όσο και για τη διαρκή επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες, εκφράζοντας την επιθυμία να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ώστε να μην χάνουν τις εξελίξεις.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η COSMOTE είναι άκρως εντυπωσιακά, καθώς δείχνουν ότι η χρήση δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου για τους επιχειρησιακούς συνδρομητές στο δίκτυό της σημείωσε την τελευταία πενταετία αύξηση της τάξης του 400%. Ειδικότερα, η κίνηση στο δίκτυο της COSMOTE, από τα 1,2 petabytes (1 petabyte=1000 terabytes) το 2014, αναμένεται να εκτοξευθεί το 2018 στα 5,6 petabytes, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αύξηση 36% το 2018 σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

COSMOTE_BusinessMobileDataTraffic2014-2018_Infographic.jpg (1)

Η επικοινωνία, η εργασία, αλλά και ο τρόπος που οργανώνουμε σε καθημερινή βάση τη ζωή μας βασίζονται στα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία, η οποία ξεπερνά τις αποστάσεις και μας δίνει άμεσα πρόσβαση όπου και αν βρισκόμαστε.

Η COSMOTE, ανακοίνωσε τη νέα σειρά προγραμμάτων συμβολαίου COSMOTE Business Mobile, προσφέροντας έως και διπλάσια  data στον τελικό καταναλωτή.  Αυτό που στην ουσία έκανε, ήταν να εμπλουτίσει τα διαθέσιμα data και συνολικά τις παροχές (χρόνος ομιλίας, SMS) των προγραμμάτων της, απαντώντας στην ανάγκη των καταναλωτών για περισσότερο mobile internet, μία τάση που ενισχύεται συνεχώς.

Για να αντιληφθεί κανείς τη «λαιμαργία» με την οποία οι χρήστες καταναλώνουν τα δεδομένα, αρκεί να επισημανθεί πως μόλις την τελευταία 5ετία η κίνηση mobile data μέσω του δικτύου της COSMOTE εκτοξεύτηκε κατά 765%, ενώ για την τρέχουσα χρονιά οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πρόσθετη αύξηση που θα ξεπεράσει το 50%, τη στιγμή που η μέση χρέωση ανά GB έχει υποχωρήσει κατά 75%.

Όπως σωστά θα έχετε μαντέψει, το μεγαλύτερο ποσοστό, και πιο συγκεκριμένα το 60% της κίνησης των data μέσω κινητού, το απορροφούν τα social media και το video streaming, ενώ άλλο ένα 25% καταναλώνεται για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο.

COSMOTE_BusinessMobileDataTraffic_Roaming_2014-2018_Infographic (1)

Ειδικότερα, τα νέα  προγράμματα COSMOTE Business Mobile, διατίθενται σε πέντε επιλογές, Small, Medium  Large, Gold & Platinum, προσφέροντας απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις,  και απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα, έως 1000 λεπτά ομιλίας προς διεθνή κινητά και σταθερά καθώς και περισσότερα ενσωματωμένα data, που φτάνουν τα 30GB, για ακόμη περισσότερο Mobile Internet. Επιπλέον, τα νέα COSMOTE Business Mobile προσφέρουν δωρεάν χρήση περιαγωγής σε χώρες εκτός Ε.Ε. μέσω της ανανεωμένης υπηρεσίας COSMOTE Travel Pass.

Αξίζει να σημειωθεί πως  οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φωνής και mobile Internet, μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στη χώρα, με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 98%και 94% αντίστοιχα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το δίκτυο της COSMOTE έχει αποσπάσει το βραβείο γρηγορότερου δικτύου κινητής, “Greece’sFastestMobileNetwork 2018” από την Ookla®, τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων Mobile Internet.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του φορέα, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν 80% υψηλότερες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής στα αστικά κέντρα/μεγάλες πόλεις και τριπλάσιες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής, στις μικρότερες πόλεις και τους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Παράλληλα, η COSMOTE έχει αυξήσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 40% και τη χωρητικότητα του δικτύου της κατά 57%. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι με τα νέα προγράμματα, οι συνδρομητές έχουν τον πλήρη έλεγχο των διαθέσιμων MB τους ανά πάσα στιγμή με την αποκλειστική και δωρεάν υπηρεσία COSMOTE My Internet η οποία εξασφαλίζει ότι όταν καταναλωθούν τα δωρεάν MB, διακόπτεται αυτόματα η χρήση data, προστατεύοντας τους συνδρομητές από μη επιθυμητές χρεώσεις.