Η Credit Suisse «έφαγε» σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο – Το 13% του προσωπικού της

Η Credit Suisse «έφαγε» σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο – Το 13% του προσωπικού της
epa10525611 (FILE) - The logo of Swiss bank Credit Suisse is seen in Zurich, Switzerland, 10 March 2022 (issued 16 March 2023). Credit Suisse is borrowing up to 50 billion francs from the Swiss National Bank (SNB), according to a statement on 16 March 2023. This is intended to strengthen the group, whose shares have crashed on the stock exchange. Battered shares of Credit Suisse lost more than one-quarter of their value on 15 March, hitting a record low after its biggest shareholder, the Saudi National Bank, told outlets that it would not inject more money into the ailing Swiss bank. EPA/MICHAEL BUHOLZER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με 4.012 άτομα να αποχωρούν από την τράπεζα το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Σε χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας έχει προχωρήσει η Credit Suisse τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω των αναταραχών στην ελβετική τράπεζα που οδήγησαν στη συγχώνευση της με την UBS.

Σύμφωνα με έκθεση της τράπεζας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο αριθμός του προσωπικού της Credit Suisse μειώθηκε κατά 4.940 άτομα σε ένα 12μηνο, πέφτοντας στις 33.968 στο τέλος του Ιουνίου έναντι 38.908 το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Ο ρυθμός απώλειας θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια του 2023, με 4.012 άτομα να αποχωρούν από την τράπεζα το πρώτο εξάμηνο του 2023, έναντι 928 το τελευταίο εξάμηνο του 2022.

Τα στοιχεία αφορούν την Credit Suisse AG, την κύρια τραπεζική δραστηριότητα του ομίλου. Δεν αφορούν το τμήμα υπηρεσιών, το οποίο απασχολεί περίπου 10.000 άτομα σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό και η πληροφορική, μετέδωσε το Reuters.

Ορισμένες από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν θα μπορούσαν να εντάσσονται στο πλαίσιο των σχεδίων περικοπής δαπανών της Credit Suisse πριν από την εξαγορά από την UBS ή που εγκατέλειψαν την τράπεζα καθώς κατέρρευσε η εμπιστοσύνη των αγορών στην CS.

Θα μπορούσαν να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας, καθώς η UBS δήλωσε τον Αύγουστο ότι σχεδίαζε να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας μόνο στην Ελβετία.

Εκπρόσωπος της Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει την κατανομή μεταξύ οικειοθελών αποχωρήσεων και περικοπών θέσεων εργασίας ή το πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι, προειδοποίησε για επώδυνες αποφάσεις σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά.

«Δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, βραχυπρόθεσμα, ευκαιρίες απασχόλησης για όλους. Οι συνέργειες είναι μέρος της ιστορίας» είχε αναφέρει ο επικεφαλής της UBS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com