Nike: Τα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και το focus στα παπούτσια τρεξίματος

Nike: Τα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και το focus στα παπούτσια τρεξίματος
Photo: pixabay.com
Η εταιρεία θα ρίξει το βάρος σε running shoes και μπασκετικά παπούτσια.

Η Nike ανακοίνωσε κέρδη α’ τριμήνου χρήσης που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς οι υψηλότερες τιμές των αθλητικών παπουτσιών και των ενδυμάτων της βοήθησαν να αντισταθμιστεί το πλήγμα από τη φθίνουσα ζήτηση και τις επίμονες πιέσεις κόστους.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός των αθλητικών ειδών ανέφερε την Πέμπτη καθαρά κέρδη α’ τριμήνου χρήσης 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 94 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,47 δισεκατομμύρια δολάρια ή 93 σεντς ανά μετοχή το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 12,94 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 12,69 δισεκατομμύρια δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα αποθέματα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 10%, καθώς η Wall Street αναζητά πρόοδο στις προσπάθειες των επιχειρήσεων να περιορίσουν τα αποθέματά τους σε απούλητα αγαθά.

“Θα βασιστούμε στη δυναμική των καταναλωτών γύρω από το τρέξιμο και τη σύγχρονη άνεση”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Matthew Friend, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα στηριχθεί στις σειρές αθλητικών παπουτσιών της, όπως τα Air Max 1, Infinity και V2K, για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για παπούτσια για τρέξιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία θα ανανεώσει επίσης το χαρτοφυλάκιό της σε παπούτσια μπάσκετ Nike και Jordan όσον αφορά στο στυλ, καθώς και θα επικεντρωθεί στη νέα μάρκα Kobe, πρόσθεσε ο Friend.

Ορισμένοι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το brand Jordan της Nike – βασικότατη πηγή κερδών για την εταιρεία – “χάνει τον αέρα”, καθώς η αξία ορισμένων παπουτσιών πέφτει σε πλατφόρμες μεταπώλησης όπως η StockX.

Η Nike αντιμετωπίζει επίσης ανταγωνισμό από άλλες μάρκες αθλητικών παπουτσιών, όπως η Hoka της Deckers, η On Running και η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Salomon, καθώς οι αγοραστές προτιμούν τα παπούτσια “επιδόσεων”.

Ορισμένες από τις πρόσφατες κυκλοφορίες παπουτσιών τρεξίματος της Nike, όπως το Invincible 3 και το Zoom Fly 5, “δεν έτυχαν ιδιαίτερα καλής υποδοχής από τους κριτικούς”, σύμφωνα με τον Dylan Dittrich, επικεφαλής έρευνας της εταιρείας αναλύσεων Altan Insights.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nike, John Donahoe, δήλωσε ότι η εταιρεία θα στρέψει την προσοχή της στο να “δώσει προτεραιότητα στον καθημερινό δρομέα” και να συνδεθεί με τους αγοραστές μέσω περισσότερων καναλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: