Η Δανία αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου για να ανεξαρτητοποιηθεί από η Ρωσία

Η Δανία αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου για να ανεξαρτητοποιηθεί από η Ρωσία
Photo: REUTERS

Η Δανία θα αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα «για περιορισμένο χρονικό διάστημα», για να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, όπως μεταδίδει το cnn.

Η Δανία στοχεύει να καταργήσει σταδιακά τη χρήση φυσικού αερίου για να γίνει ανεξάρτητη από τις ρωσικές προμήθειες, πρόσθεσε η Frederiksen.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι καλύτερο να παράγουμε φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα παρά να το αγοράζουμε από τον Vladimir Putin», είπε.

Παρά την «προσωρινή αύξηση», η Frederiksen διαβεβαίωσε ότι η Δανία παρέμενε προσηλωμένη στο σχέδιο τερματισμού της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα έως το 2050.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Γαλλία υποστήριξε την επέκταση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο. Η Γαλλία προσπαθεί να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους να σταματήσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, είπε ο Le Maire, ισχυριζόμενος ότι ορισμένες χώρες «δίστασαν» να το κάνουν.