Η δήλωση που προκάλεσε την κατάρρευση της μετοχής της Yahoo!

Η δήλωση που προκάλεσε την κατάρρευση της μετοχής της Yahoo!

Τελικά, οι μετοχές της Alibaba εξελίσσονται σε αχίλλειο πτέρνα της Yahoo.

Οι μετοχές της Yahoo! υποχώρησαν κατά 7,5% την Τρίτη λόγω μιας απρόσμενης ανακοίνωσης από ένα μόνο άτομο. Σε μια εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, ένα στέλεχος της IRS είπε σε μια ομάδα δικηγόρων πως η IRS εξετάζει εκ νέου τη νομοθεσία που αφορά στα αφορολόγητα εταιρικά υποπροϊόντα.

Ο οργανισμός φέρεται να «ανησυχεί ιδιαίτερα», σύμφωνα με το Time, «για τα υποπροϊόντα για τα οποία οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης λαμβάνουν μόνο ένα μικρό μέρος της νέας εισηγμένης εταιρείας». Το μυαλό όλων πήγε φυσικά στην Alibaba και στη στρατηγική που έχει σχεδιάσει η Yahoo! για τη μεταξύ τους σχέση. Μόλις τα νέα έγιναν γνωστά, η αξία της μετοχής της Yahoo βυθίστηκε από τα 44,38 δολάρια στα 41,01.Η Yahoo έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με την οποία φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση της από την είδηση για την IRS.

Η εταιρεία αναφέρει πως «η δήλωση της IRS δεν αφορά συγκεκριμένα στα σχέδια της Yahoo! για spin-off του υπόλοιπου ποσοστού συμμετοχής της εταιρείας στην Alibaba στο τέταρτο τρίμηνο του 2015», ενώ προστίθεται πως «δεν αντανακλάται καμία μεταβολή στο εφαρμοστέο δίκαιο και δεν επηρεάζει το ήδη καταβληθέν αίτημα της εταιρείας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo!, Μαρίσα Μάγιερ, υπόκειται μεγάλη πίεση τον τελευταίο χρόνο, καθώς είναι πολύ οι επενδυτές που την πιέζουν να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές της Allibaba το συντομότερο δυνατόν.