Η δήλωση του «απατεώνα» που έγινε ταινία με τον Ντι Κάπριο για το blockchain που θα συζητηθεί

Η δήλωση του «απατεώνα» που έγινε ταινία με τον Ντι Κάπριο για το blockchain που θα συζητηθεί
112210 Photo by Jeffrey Langlois/Palm Beach Daily News. Frank Abagnale Jr. before speaking during the Forum Club Monday at the Cohen Pavilion.

Ο Frank Abagnale που έγινε ο ήρωας της ταινίας «Catch me if you can» βλέπει τις τράπεζες να υιοθετούν μαζικά τη νέα τεχνολογία.

της Polina Marinova

Ο Frank Abagnale, ο διαβόητος πρώην απατεώνας, τον οποίο υποδύεται ο Leonardo DiCaprio στην ταινία «Catch Me If You Can», προέβλεψε ότι το blockchain είναι το μέλλον της ασφαλούς επεξεργασίας των πληροφοριών και διακανονισμού των δεδομένων.

Ο Abagnale μίλησε σε συνέδριο για το blockchain τον Απρίλιο, αλλά μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε το σχετικό βίντεο, όπου μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με την υπό ανάπτυξη τεχνολογία.

«Νομίζω ότι πρέπει να είσαι άσχετος για να μην συνειδητοποιείς ότι το blockchain είναι ο δρόμος του μέλλοντος», είπε στο συνέδριο Blockchain Nation Miami. «Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίσετε πληροφορίες, για να τις ασφαλίσετε 100%».

Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, ο Abagnale συμβουλεύει εκατοντάδες χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες. Κατά τη γνώμη του, αυτοί οι οργανισμοί θα αρχίσουν σταδιακά να υιοθετούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το blockchain ορίζεται συχνά ως «ένα ανοιχτό και κατανεμημένο καθολικό, που μπορεί να καταγράφει τις συναλλαγές μεταξύ δύο μερών αποτελεσματικά και με ένα επαληθεύσιμο και μόνιμο τρόπο». Η επικοινωνία πραγματοποιείται μεταξύ των χρηστών και όχι μέσω μιας κεντρικής αρχής, και κάθε συναλλαγή είναι ορατή σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο σύστημα.

«Νομίζω ότι θα δείτε τράπεζες – και ιδιαίτερα τα λογιστικά γραφεία και λογιστικές εταιρείες – να στρέφονται στο blockchain», είπε σχετικά με την τήρηση αρχείων μέσω της αποκεντρωμένης τεχνολογίας δικτύου. «Το blockchain δεν μπορεί να καταστραφεί. Δεν μπορεί να παραβιαστεί. Δεν μπορεί να αλλαχθεί καθόλου».

Ο Abagnale περιέγραψε ορισμένα ζητήματα ιδιωτικότητας που πρέπει να εξεταστούν όταν χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά επεσήμανε ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που «θα υιοθετηθεί τελικά από όλους τους τύπους κυβερνήσεων, κλάδων, και εταιρειών».

Ο Abagnale αναφέρεται σε μια τάση που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η HSBC δήλωσε πρόσφατα ότι πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική αγοραπωλησία παγκοσμίως χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain. Η Santander εγκαινίασε τον περασμένο μήνα μια υπηρεσία ξένου συναλλάγματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού για αυθημερόν μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Και η J.P. Morgan πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για την κατοχύρωση μιας πατέντας που αφορά τη διευκόλυνση των πληρωμών μέσω τραπεζών με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain.