Η Domino’s Pizza επεκτείνεται, με πωλήσεις 5,7 δισ. δολαρίων παγκοσμίως

Η Domino’s Pizza επεκτείνεται, με πωλήσεις 5,7 δισ. δολαρίων παγκοσμίως
SAN FRANCISCO, CA - MAY 01: A sign is posted outside of a Domino's Pizza restaurant on May 1, 2014 in San Francisco, California. Domino's Pizza Inc. reported an 18 percent surge in first quarter income with earnings of $40.5 million, or 71 cents per share, compared to $34.4 million, or 59 cents per share, one year ago. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images) Photo: AFP
Η εταιρεία άνοιξε περισσότερα από 300 νέα καταστήματα παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Μικρή αύξηση εμφάνισαν τα έσοδα της Domino’s Pizza για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων να συνεχίζει την επέκταση της διεθνώς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 1,40 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 0,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Domino’s Pizza ανέμεναν έσοδα 1,42 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 4,48 δολάρια, αυξημένα 1,1% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 4,38 δολάρια ανά μετοχή.

Το μικτό περιθώριο κέρδους για τα ιδιόκτητα καταστήματα Domino’s στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,6% σε ετήσιο επίπεδο, κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους εργασίας και ασφάλισης, καθώς και της επαναλειτουργίας του προγράμματος ανταμοιβών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πιέσεις αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις πωλήσεις καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες (same store sales) της Domino’s στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Όμως, τα same store sales για τις αγορές του εξωτερικού παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες.

Η εταιρεία άνοιξε περισσότερα από 300 νέα καταστήματα παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τα λιγότερα από 100 νέα καταστήματα στις ΗΠΑ.

Εξαιρουμένης της επίδρασης των συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι παγκόσμιες πωλήσεις της αλυσίδας αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις μοιράστηκαν κατά το ήμισυ μεταξύ της αμερικανικής αγοράς και των διεθνών τμημάτων της, τα οποία επίσης αυξήθηκαν με παρόμοιο ρυθμό κατά το προηγούμενο έτος.

Στην εκδήλωση της Ημέρας Επενδυτών τον Δεκέμβριο, η Domino’s ανακοίνωσε ένα σχέδιο ανάπτυξης που στοχεύει στο άνοιγμα 1.100 νέων καταστημάτων μέχρι το 2028 και στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 7% κάθε χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: