Οι δράσεις της Κομισιόν για τη διαχείριση κρίσεων στην Ευρώπη

Οι δράσεις της Κομισιόν για τη διαχείριση κρίσεων στην Ευρώπη

Διάλογος των Ελλήνων πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Περισσότεροι από 150 πολίτες συμμετείχαν σε διάλογο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, που συνδιοργάνωσαν χθες, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2017, στα Ιωάννινα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και  το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης, την προσφυγική κρίση, την κοινωνική πολιτική της ΕΕ αλλά και για πολιτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα της ΕΕ στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ιωαννίνων κυρία Τατιάννα Καλογιάννη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης.

Το διάλογο συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Χούκλη ενώ ερωτήματα υπέβαλαν πολίτες και διαδικτυακά που παρακολουθήσαν ζωντανά την εκδήλωση μέσω της σελίδας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook.

Ήταν ο τρίτος Διάλογος με τους Πολίτες που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα, τους τελευταίους έξι μήνες και ο πρώτος που αφορά αποκλειστικά το Μέλλον τη Ευρώπης.

Oι «Διάλογοι με τους Πολίτες» διοργανώνονται με τη μορφή δημόσιων συζητήσεων σε όλη την ΕΕ. Στα πλαίσια των «Διαλόγων» οι Ευρωπαίοι Επίτροποι απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα  σημαντικότερα προβλήματα της Ένωσης.