Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να επεκτείνει την χαλάρωση του δείκτη μόχλευσης των τραπεζών

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να επεκτείνει την χαλάρωση του δείκτη μόχλευσης των τραπεζών
epa07496040 A exterior view of the European Central Bank (ECB) before a press conference of the Governing Council of the European Central Bank in Frankfurt Main, Germany, 10 April 2019. The bank is expected to publish its decisions on monetary policies, including the monthly interest rate. EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Εποπτικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας σκοπεύει να επιτρέψει στις τράπεζες να συνεχίσουν να εξαιρούν καταθέσεις σε κεντρικές τράπεζες κατά τον υπολογισμό του δείκτη μόχλευσης έως τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να επεκτείνει ένα βασικό τμήμα των μέτρων ανακούφισης από την πανδημία κατά 9 μήνες, για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν πίστωση στην οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ σκοπεύει να επιτρέψει στις τράπεζες να συνεχίσουν να εξαιρούν καταθέσεις σε κεντρικές τράπεζες κατά τον υπολογισμό του δείκτη μόχλευσης έως τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς. Το μέτρο χρειάζεται ακόμη την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για να τεθεί σε ισχύ.

Η εξαίρεση αρχικά επρόκειτο να λήξει στο τέλος αυτού του μήνα, στις 27 Ιουνίου. Η παράταση θα επιτρέψει στις τράπεζες να συνεχίσουν να διεξάγουν περισσότερες δραστηριότητες με τα υπάρχοντα χρηματοοικονομικά αποθεματικά.