Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και περνά σε νέα εποχή

Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και περνά σε νέα εποχή
Η δύναμη των οπτικών ινών από την μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη έρχεται για πρώτη φορά με ταχύτητες 1Gbps μέσω COSMOTE Fiber.

Τα τελευταία χρόνια ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει γίνει απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε οικονομία και κοινωνία που θέλει να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών αποτελούν θεμέλια πάνω στα οποία ολοένα και περισσότερες χώρες «χτίζουν» την ψηφιακή τους μετάβαση. Οι νέοι δρόμοι εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας δημιουργούνται μέσω των δικτύων οπτικών ινών και για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet στη χώρα μας, ώστε αυτή να σταθεί ισάξια στη διεθνή αγορά.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η COSMOTE, φέρνοντας την επανάσταση στο σταθερό Internet, διαθέτοντας για πρώτη φορά εμπορικά, ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. «Με τις ασύλληπτες νέες ταχύτητες, η ψηφιακή εμπειρία αναβαθμίζεται και η καθημερινότητα αλλάζει. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους», τονίζει ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης.

Σήμερα, περισσότερα από 730.000 σπίτια και επιχειρήσεις, δηλαδή πάνω από 1,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες 1Gbps. Στόχος είναι, έως το τέλος της χρονιάς, οι οπτικές ίνες να έχουν φτάσει σε 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, και μέχρι το 2027 στα 2/3 της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps ενισχύεται η διείσδυση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Αδιαμφισβήτητα, οι δικτυακές υποδομές αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, τη στιγμή που η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα οι υποδομές αυτές μπορούν να γίνουν «όχημα» για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη γρήγορα και αξιόπιστα δίκτυα για να βαδίσουν με σιγουριά στη νέα ψηφιακή εποχή. Απαντάμε σε αυτή την ανάγκη, δίνοντας πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες 1Gbps μέσω του COSMOTE Fiber. Τα δίκτυά μας είναι η βάση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, και μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας», υπογραμμίζει σχετικά ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος.

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ και όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

Τα οφέλη της οπτικής ίνας

Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα με ταχύτερο downloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία).

Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε εταιρικός) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.