Η Ελληνικά Καλώδια συμμετέχει στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

Η Ελληνικά Καλώδια συμμετέχει στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων
Photo:

Η παραγωγή των καλωδίων στην Ελλάδα συμβάλλει στη δημιουργία εγχώριας προστιθέμενης αξίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

Η διασύνδεση των Κυκλάδων είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό έργο για τη νησιωτική οικονομία που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω του περιορισμού της ρύπανσης και της αύξησης του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και μέσω της ενεργειακής θωράκισης των νησιών των Κυκλάδων.

Αυτό επισημαίνει η εταιρία Ελληνικά Καλώδια, που κατασκεύασε τμήμα του έργου που αφορά τις διασυνδέσεις των νησιών Σύρος-Τήνος, Σύρος-Πάρος και Σύρος-Μύκονος, με αφορμή τα εγκαίνια του έργου την περασμένη Δευτέρα.

Τονίζει ακόμη ότι η παραγωγή των καλωδίων στα εργοστάσια της στην Ελλάδα συμβάλλει στη δημιουργία εγχώριας προστιθέμενης αξίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

Το έργο που υλοποίησε η Ελληνικά Καλώδια, αφορά στην κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης 150 κιλοβόλτ, στην πόντιση, και στην προστασία των καλωδίων στα παράκτια τμήματα, καθώς και στην υλοποίηση των απαραίτητων συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ.