Οι ελληνικές συμμετοχές στο φετινό SXSW

Οι ελληνικές συμμετοχές στο φετινό SXSW

H χώρα μας εκπροσωπείται με 12 δυναμικές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Την ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest® Interactive Festival (SXSW®) που πραγματοποιείται από τις 10 έως και τις 19 Μαρτίου, στηρίζει η Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative- TΗΙ), και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα με δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων.

H χώρα μας εκπροσωπείται με 12 δυναμικές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Μέσω της νέας αυτής δωρεάς, η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβεβαιώνει την πεποίθησή της, ότι η επιχειρηματικότητα είναι βασικό στοιχειό για την ανάπτυξη μίας νέας γενιάς δημιουργικών και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες θα συμβάλουν στη μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ήδη, τα τρία προηγούμενα χρονιά, μέσω της υποστήριξης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, περισσότερες από 80 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW® Interactive, ξεκινώντας μία επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Ενδεικτικά, η εταιρεία Schoox, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής εκπαίδευσης και απασχολεί περισσότερους από 40 υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 6.5 εκατ. δολ. με σκοπό την ενίσχυση, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Επιπλέον, η Gridmates, η οποία διαθέτει μια πλατφόρμα δωρεάς ενέργειας, το 2015 έλαβε τη 2η θέση, σε διαγωνισμό του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με την “πράσινη” νεοφυή επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας επιχορήγηση ύψους 105,000 δολ.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό SXSW®, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, είναι οι εξής:

ASN.gr, Infitheon, Aspalis Concierge, InSybio, Athlenda, SIBA Soft, Centaur Technologies, Tactical Systems, Filmografik Productions, 100mentors ,Hopwave, Boardmaps.

Επίσης, η Ελληνική Πρωτοβουλία και η πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, υποστηρίζουν τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Σtella και S.W.I.M, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν στο φετινό SXSW, καθώς και μία σειράς φορέων οι οποίοι υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Αποστολή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιεί ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.