Οι ελληνικές θέσεις για κορωνοϊό και οικονομία ενόψει του Eurogroup

Οι ελληνικές θέσεις για κορωνοϊό και οικονομία ενόψει του Eurogroup
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν αλλάζει η πάγια άποψη για έκδοση ευρωομολόγου το οποίο θα αντιμετωπίσει συνολικά τα προβλήματα λόγω της καραντίνας.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στρέφει την προσοχή του το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, του επικεφαλής του ΣΟΕ και εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group  Μιχάλη Αργυρού και της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή.

Η Ελλάδα προσέρχεται στη συνεδρίαση του Eurogroup υποστηρίζοντας την θέση που έχει εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, για κοινή έκδοση ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος.

Στήριξη ικανή να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις αγορές ότι η Ευρώπη έχει τη βούληση και τα μέσα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία των κρατών-μελών της.

Η Ελλάδα υποστηρίζει επίσης την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Επενδύσεων (European Investment Bank). Όσον αφορά τον ESM η χώρα μας θα προσέλθει στην συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας. “Η Ε.Ε. σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη”, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.