Η επιστολή Παυλόπουλου σε Βενιζέλο για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους

Η επιστολή Παυλόπουλου σε Βενιζέλο για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους

Τι απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο περιεχόμενο της ομιλίας του, το οποίο, όπως σημειώνει, «πρωτεύει», και από το οποίο, όπως τονίζει, προκύπτει σαφώς ότι έχει πλήρη συναίσθηση, θεσμική και πολιτική, του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας και, συνακόλουθα, του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης, από την πλευρά του, του εθνικού συμφέροντος, παραπέμπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Βενιζέλο:

«Έλαβα την επιστολή σας και διάβασα με προσοχή τις προσωπικές σας απόψεις, όπως διατυπώνονται σ’ αυτήν.

»Από το περιεχόμενο -διότι αυτό πρωτεύει- της ομιλίας μου, στην οποίαν αναφέρεσθε, προκύπτει σαφώς ότι έχω πλήρη συναίσθηση, θεσμική και πολιτική, του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Και, συνακόλουθα, του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης, από την πλευρά μου, του Εθνικού Συμφέροντος».

Την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαρ. Τρικούπη.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «οι επιστολές δίνονται στη δημοσιότητα καταρχάς από τον αποστολέα τους». Επειδή όμως, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, «στο μεταξύ διατυπώθηκαν διάφορες δημοσιογραφικές υποθέσεις για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δίδεται η απαντητική επιστολή στη δημοσιότητα από τον παραλήπτη της λόγω του θεσμικού και δημόσιου χαρακτήρα της αλληλογραφίας αυτής, αλλά και προκειμένου να αποφεύγονται περιττές και εσφαλμένες υποθέσεις περί του περιεχομένου της».

Στο δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία, αφού περιήλθε στον αποδέκτη της, δόθηκε στη δημοσιότητα. Επίσης, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μόλις έλαβε την επιστολή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο, ότι «η συνομιλία διεξήχθη – όπως πάντα – σε φιλικό κλίμα» και πως το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε απαντητική επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ