Η Ernst & Young κατάφερε να πετύχει την μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το 2008

Η Ernst & Young κατάφερε να πετύχει την μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το 2008
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και τις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές παρουσίασε η κορυφαία ελεγκτική εταιρεία.

Έσοδα 28,7 δις δολάρια παγκοσμίως για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε η ΕΥ, αυξημένα κατά 11,6% σε τοπικό νόμισμα έναντι του οικονομικού έτους 2014, ξεπερνώντας την περσινή αύξηση του 6,8%.

Σε όλους τους τομείς υπηρεσιών της ΕΥ, ο ρυθμός αύξησης κατά το οικονομικό έτος 2015 ξεπέρασε την αύξηση του 2014. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες αύξησαν τα έσοδά τους κατά 17,6% (έναντι 14,4% το 2014), οι ελεγκτικές υπηρεσίες κατά 8,1% (έναντι 4,5% το 2014), οι χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά 15,5% (6,5% το 2014) και οι φορολογικές υπηρεσίες κατά 10,3% (4,3% το 2014).

Ο Mark Weinberger, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ διεθνώς, δήλωσε σχετικά:

«Φέτος πετύχαμε σημαντική ανάπτυξη τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές, παρά τις ασταθείς συνθήκες σε πολλές επιμέρους αγορές και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Είμαστε περήφανοι για τα φετινά αποτελέσματα και τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής μας. Ο στόχος της δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου που αποτυπώνεται με σαφήνεια στη στρατηγική μας, μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας. Το όραμά μας, μας βοηθά να προσελκύσουμε, να διατηρήσουμε και να παρακινήσουμε τους ανθρώπους μας, ενώ παράλληλα συμβάλει καθοριστικά στις σχέσεις με τους πελάτες μας και μας καθοδηγεί στη διαχείριση πολύπλοκων ζητημάτων».

Ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, τους τομείς υπηρεσιών και τις βασικές αγορές

Παρά τις γεωγραφικές διακυμάνσεις στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, τις σοβαρές αδυναμίες της οικονομίας και την αβεβαιότητα που πλήττουν τόσο τις αναπτυγμένες όσο και τις αναδυόμενες αγορές, η EY πέτυχε την μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το 2008.

Στις αναδυόμενες αγορές η ΕΥ παρουσίασε ανάπτυξη κατά 12,3% συνολικά (σε σύγκριση με 8,7% την προηγούμενη χρονιά), παρά τις αμφίρροπες οικονομικές εξελίξεις σε σημαντικές αναδυόμενες αγορές. Αντανακλώντας τις σημαντικές επενδύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, η ΕΥ παρουσίασε αύξηση εσόδων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές: 12.3% στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, 11,6% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική, 11,2% στη Νοτιοανατολική Ασία και 4,6% στην Ιαπωνία.

Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

Κατά το οικονομικό έτος 2015, το απασχολούμενο προσωπικό ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥ το φράγμα των 200.000 ατόμων, φθάνοντας συνολικά τα 212.000 άτομα παγκοσμίως. Η ΕΥ επένδυσε 535 εκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση και 8,2 εκατομμύρια ώρες διδασκαλίας για να δώσει στους ανθρώπους της, τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αποδώσουν σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η EY είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι επιλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη τριάδα της κατάταξης του «Πιο Ελκυστικού Εργοδότη Παγκοσμίως» (World’s Most Attractive Employer) της Universum.

Κατά το οικονομικό έτος 2015, πραγματοποιήθηκε επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός προαγωγών σε εταίρους (partners) από το 2008. 753 άτομα προήχθησαν σε εταίρους, ενώ έγιναν και 618 άμεσες προσλήψεις εταίρων, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη μελλοντική της ανάπτυξη. Η τάξη των φετινών νέων εταίρων αποτελεί την πιο ποικιλόμορφη μέχρι σήμερα, καθώς το 33% προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές και το 31% είναι γυναίκες.