Η ερώτηση που εκνεύρισε τον Βαρουφάκη: «Eίστε βάρος για την κυβέρνηση»;

Η ερώτηση που εκνεύρισε τον Βαρουφάκη: «Eίστε βάρος για την κυβέρνηση»;

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως έφερε τον Υπουργό Οικονομικών ερώτηση του CNBC. Δείτε τι απάντησε. 

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως έφερε τον Υπουργό Οικονομικών ερώτηση δημοσιογράφου του CNBC. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε εντός του Σαββατοκύριακου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κ. Βαροουφάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν θεωρεί πως αποτελεί βάρος για την ελληνική κυβέρνηση. Η ερώτηση ήρθε κατόπιν δήλωσης του Έλληνα Υπουργού πως μετανιώνει για την φωτογράφηση στο Paris Match.

Ο διάλογος εκτυλίχθηκε ως εξής:

CNBC: Είστε στο επίκεντρο του ελληνικού τύπου τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς είπατε ότι θα κάνετε ό, τι χρειαστεί όσον αφορά μια συμφωνία με την Ευρώπη και η πρόταση σας είναι πως θα αθετήσετε τις υποσχέσεις σας…

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπαμε πως θα αθετήσουμε οποιαδήποτε υπόσχεσή μας… Έχουμε αρχίσει ήδη να νομοθετούμε αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση… Ο τύπος έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρες επινοώντας ιστορίες που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία θορύβου. Αυτό που χρειαζόμαστε όμως τώρα είναι ηρεμία και ησυχία για να στρωθούμε στη δουλειά και για να θέσουμε εκ νέου την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης.

CNBC: Αλλά είστε υπαίτιος γι αυτό. Ήταν η φωτογράφηση στο Paris Match εκ των υστέρων μία καταστροφή από την άποψη των δημοσίων σχέσεων;

Βαρουφάκης: Θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω συγκεκριμένες ιστορίες στον τύπο.

CNBC: Ναι, αλλά εσείς τις βάζετε στον τύπο.

Βαρουφάκης: (παύση) Θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω συγκεκριμένες ιστορίες στον τύπο.

CNBC: Είστε, όμως βάρος για αυτή την κυβέρνηση; Επειδή προσπαθείτε να προωθήσετε ένα σοβαρό μήνυμα και αυτά τα πράγματα αποσπούν την προσοχή .

Βαρουφάκης: Είστε εσείς βάρος γι αυτό το κανάλι;

CNBC: Προσπαθώ να μην είμαι.

Βαρουφάκης: Κι εγώ το ίδιο.