Η εταιρεία πίσω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο που έσπασε το μεγαλύτερο ρεκόρ του Facebook

Η εταιρεία πίσω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο που έσπασε το μεγαλύτερο ρεκόρ του Facebook

Πώς τα κατάφερε η Juul να κάνει όλο το επενδυτικό κοινό να παραμιλά.

 

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο της Juul Labs έχει αναδειχθεί σε μια εξαιρετικά σημαντική συσκευή από άποψη όχι μόνο οικονομική αλλά και κουλτούρας. Και πλέον, η εταιρεία ξεπέρασε το Facebook αναφορικά με ένα κρίσιμο εταιρικό μέγεθος.

Η εταιρεία κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει σε αποτίμηση αξίας τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εφτά μόλις μήνες μετά την πρώτη συγκέντρωση χρηματοδότησης venture capital από μέρους της. Και κάπως έτσι, η Juul Labs έγινε η εταιρεία με την ταχύτερη ανάδειξή της σε αυτό το επίπεδο αποτίμησης στην ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρικής βάσης δεδομένων Pitchbook τα οποία επικαλείται δημοσίευμα του Yahoo Finance.

Συγκεκριμένα, η Juul κατάφερε να γίνει «δεκάκερος» τέσσερις φορές πιο γρήγορα σε σχέση με το Facebook – την εταιρεία που κατείχε μέχρι τώρα το σχετικό ρεκόρ. Η Juul αποτιμάται πλέον στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έγινε σχεδόν αμέσως μια τρομερά δημοφιλής παραγωγός ηλεκτρονικών τσιγάρων και ηγέτιδα δύναμη της αγοράς, εν μέρει χάρη στην επιτυχία που σημείωσε μεταξύ των νέων ενηλίκων χρηστών. Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το Yahoo Finance, πλέον η Juul αντιπροσωπεύει το 73% όλων των πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, και τα έσοδά της αγγίζουν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ηλεκτρονικό της τσιγάρο λανσαρίστηκε το 2015 αλλά μόλις πέρυσι άρχισε πραγματικά να κατακτά την αγορά.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εποπτεύει ολοένα και περισσότερο την αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων για να περιορίσει τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από τους εφήβους. Τα κοινωνικά μέσα είναι γεμάτα με εικόνες νέων ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασκευασμένα από μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Juul.

Σε κάθε περίπτωση, η FDA δεν έχει εντοπίσει κάποιο παράπτωμα στη μέχρι τώρα συμπεριφορά των εταιρειών, στα πλαίσια προώθησης των προϊόντων τους στους νέους.