Η Γαλλία τα βάζει με τις «χορτοφαγικές μπριζόλες»: Απαγορεύεται ο όρος «φιλέτο» και «ribeye» για φυτικά προϊόντα

Η Γαλλία τα βάζει με τις «χορτοφαγικές μπριζόλες»: Απαγορεύεται ο όρος «φιλέτο» και «ribeye» για φυτικά προϊόντα
Photo: pixabay.com
Για τη βελτίωση της διαφάνειας και στην εξάλειψη της σύγχυσης για τους καταναλωτές.

Οι καταναλωτές στη Γαλλία θα βλέπουν σύντομα πολύ λιγότερες «χορτοφαγικές μπριζόλες» στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «φιλέτο», «μπριζόλα ribeye» και «spare rib» για τρόφιμα που είναι φυτικής προέλευσης.

Συνολικά 21 όροι περιλαμβάνονται στον κατάλογο, αν και το «μπιφτέκι» δεν βρίσκεται στη σχετική λίστα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η κίνηση αποσκοπεί στη βελτίωση της διαφάνειας και στην εξάλειψη της σύγχυσης για τους καταναλωτές.

Μια αρχική προσπάθεια το 2022 ανεστάλη γρήγορα από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το οποίο έκρινε ότι το κείμενο ήταν πολύ ασαφές και δεν έδινε επαρκή χρόνο στις εταιρείες να αλλάξουν τις ετικέτες των τροφίμων.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ σε τρεις μήνες.

Περιλαμβάνουν επίσης έναν δεύτερο κατάλογο προϊόντων ζωικής προέλευσης που μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ετικέτα κρέατος, εάν το ποσοστό των φυτών στα προϊόντα αυτά δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο.

Το μπέικον, για παράδειγμα, μπορεί να έχει μέγιστο ποσοστό 0,5% φυτικά συστατικά, ενώ τα nuggets μπορούν να περιέχουν έως και 3,5%. Η φυτική αναλογία στις ομελέτες, εν τω μεταξύ, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com