Η Γέλεν μαζεύει τους τραπεζίτες για να “σώσει” το όριο δανεισμού των ΗΠΑ

Η Γέλεν μαζεύει τους τραπεζίτες για να “σώσει” το όριο δανεισμού των ΗΠΑ
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υπουργός Οικονομικών έχει προειδοποιήσει πως εάν δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος μπορεί να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών από την 1η Ιουνίου.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα συζητήσει σχετικά με το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Bank Policy Institute, λόμπι του τραπεζικού τομέα, την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στη συνάντηση της κυρίας Γέλεν με τους τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένων του διευθύνοντος συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και αυτής της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ, αναφέρθηκε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Η υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί πως το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος μπορεί να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών από την 1η Ιουνίου εάν δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού από το Κογκρέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση που προγραμματιζόταν να γίνει σήμερα ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη. Τα μέρη έδωσαν εντελώς αντιφατικές ερμηνείες στην εξέλιξη.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συζητούν τρόπους να υπάρξει περιστολή των δημοσίων δαπανών και αύξηση του ορίου δανεισμού ώστε να αποφευχθεί η «καταστροφική» κήρυξη στάσης πληρωμών, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις επαφές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: