«Οι Γερμανοί θα πληρώσουν για τις αποζημιώσεις θέλουν δεν θέλουν»

«Οι Γερμανοί θα πληρώσουν για τις αποζημιώσεις θέλουν δεν θέλουν»

Και οι δολοφονίες οι οποίες έγιναν θα πληρωθούν από τους Γερμανούς» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σε επιθετικούς τόνους κινήθηκε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις γερμανικές επανορθώσεις. Σε δηλώσεις του στο apela.gr μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «και το δάνειο και οι αποζημιώσεις και οι ζημιές που έγιναν στα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό, οι δολοφονίες οι οποίες έγιναν θα πληρωθούν από τους Γερμανούς».

«Η νίκη θα έρχεται πάντα γιατί όσο δυνατοί κι αν είναι αυτοί που μας πολεμούν, πάντα όταν ξεκινούν τον αγώνα ξεχνούν κάτι, ότι η ελληνική ψυχή δεν νικιέται , δεν γονατίζει, δεν υποστέλλει τις σημαίες. Όσο υπάρχει ένας ζωντανός από εμάς τόσο η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και τόσο θα νικάμε» είχε αναφέρει νωρίτερα στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η 23η Ιουνίου, η ημέρα, δηλαδή, στην οποία δόθηκε η μεγάλη μάχη στο Δυρό από γυναίκες, ανακηρύχθηκε σε Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας προσθέτοντας ότι την ημέρα εκείνη στην Αρεόπολη θα είναι παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ως ένδειξη φόρου τιμής στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.