Η γειτονική μας χώρα που την δεκαετία της κρίσης αύξησε 30% το ΑΕΠ της

Το τεράστιο βήμα προς τα εμπρός που την έφερε σε θέση ισχύος σε σύγκριση με το παρελθόν.

 

Αύξηση 30% κατέγραψε την τελευταία δεκαετία το ΑΕΠ της Βουλγαρίας δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλεξάντερ Μανόλεφ, εξέλιξη που, όπως είπε, “μεταφράζεται” σε ποσό περίπου 30 δισεκατομμυρίων λέβα.

Ο κ. Μανόλεφ τόνισε ότι οι εξαγωγές υπερδιπλασιάστηκαν από το 2009 και έπειτα και πλέον η αξία τους ξεπερνά τα 56 δισεκατομμύρια λέβα. Η Βουλγαρία έκανε τεράστιο βήμα προς τα εμπρός και έχει την ιστορική ευκαιρία όχι μόνο να διατηρήσει την οικονομική της σταθερότητα, αλλά και να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυσή της, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις χώρες που κατατάσσονται στους δέκα βασικούς εξαγωγικούς προορισμούς της Βουλγαρίας και δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρωτιά κατέχει η Τουρκία και οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι σημαντικές και δυναμικές, επισήμανε ο κ. Μανόλεφ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται η Σερβία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Επανέλαβε, επίσης, ότι, ο ιδιωτικός τομέας στη Βουλγαρία δημιουργεί, σε ετήσια βάση, 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

(1 ευρώ = 1,9557 λέβα)

Σχετικά άρθρα