Η Goldman Sachs προσλαμβάνει νέα ταλέντα μέσω… Spotify και Snapchat!

Η Goldman Sachs προσλαμβάνει νέα ταλέντα μέσω… Spotify και Snapchat!
Photo:

Η τράπεζα στρέφεται σε μια νέα πλατφόρμα για να προσλάβει ταλαντούχους νέους εργαζομένους της γενιάς των millennials.

Την περασμένη εβδομάδα, η Goldman Sachs ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία στο Spotify, τη γνωστή πλατφόρμα streaming μουσικής, για να τραβήξει την προσοχή νέων εν δυνάμει εργαζομένων.

Η εκστρατεία θα «τρέξει» στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα στέλνει τον χρήστη μέσω συνδέσμου στο κουίζ καριέρας της εταιρείας, το οποίο βοηθά τους υποψηφίους για δουλειά να εντοπίσουν ποια τμήματα της Goldman Sachs τούς ταιριάζουν καλύτερα.

Ιδού τι λέει η διαφήμιση:

Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια εταιρεία τεχνολογίας που θέλει να εισέλθει σε μια νέα αγορά;

Πώς θα βοηθούσατε να αναπτυχθεί ένα εκπαιδευτικό κληροδότημα;

Ανακαλύψτε αυτά και πολλά περισσότερα στην Goldman Sachs, επειδή μια καριέρα εκεί θα μπορούσε να σας πάει οπουδήποτε.

Είναι ένα μέρος όπου ταλαντούχοι άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο συνεργάζονται για να κάνουν τη διαφορά – από τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής μέχρι τη διαχείριση μιας αρχικής δημόσιας εγγραφής.

Είμαστε άνθρωποι που έχουμε σπουδάσει τα πάντα – ανθρωπιστικές σπουδές, θετικές επιστήμες, μαθηματικά.

Όταν θες να επιδράσεις με απρόσμενο τρόπο, σκέψου την Goldman Sachs.

Κάνε κλικ στην εικόνα για να συμμετάσχεις στο Κουίζ Καριέρας και να βρεις το μέλλον σου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Goldman Sachs ξεκίνησε να ποστάρει βίντεο στο Snapchat σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των προσπαθειών προσέλκυσης αποφοίτων.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο προσελκύει νέα ταλέντα. Τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιεί πλέον τον πρώτο γύρο των συνεντεύξεων με τους φοιτητές πρόσωπο-με-πρόσωπο, στις πανεπιστημιουπόλεις, αλλά θα τους προσκαλεί σε συνέντευξη μέσω μιας πλατφόρμας βίντεο που λέγεται HireVue.

Παράλληλα, εισήγαγε νέα τεχνολογικά εργαλεία, όπως ένα ηλεκτρονικό εργαλείο ελέγχου βιογραφικών, και άλλαξε το πρωτόκολλο που ακολουθείται στον δεύτερο γύρο των συνεντεύξεων πρόσωπο-με-πρόσωπο ώστε η προσέγγιση αυτού που παίρνει τη συνέντευξη να είναι πιο δομημένη.

Τέλος, τον περασμένο Νοέμβριο το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman αποκάλυψε μια σειρά αλλαγών που στόχο έχουν την αύξηση του ρυθμού διατήρησης των νέων τραπεζικών στελεχών, όπως π.χ. η ταχύτερη προαγωγή τους και η ενθάρρυνση της κινητικότητας εντός της εταιρείας.