Η Goldman Sachs τερματίζει αθόρυβα ένα επενδυτικό πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα

Η Goldman Sachs τερματίζει αθόρυβα ένα επενδυτικό πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα
epa03276568 (FILE) A file photo dated 19 January 2011 showing a sign at the Goldman Sachs both on the floor of the New York Stock Exchange after the Opening Bell in New York, New York, USA. The rating agency Moody's late 21 June 2012 downgraded 15 large banks and securities firms with international reach, including Deutsche Bank, citing the escalating turmoil in capital markets. The list includes Barclays, Citigroup, Credit Suisse Group AG, HSBC Holdings, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland Group, BNP Paribas, Credit Agricole, Royal Bank of Canada, Societe Generale and UBS AG, according to a statement on Moody's website. The steepest downgrade was to Credit Suisse, which dropped three notches, from the second highest grade of Aa1 to the still-respectable rating of A1. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 02831860 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά την εκπλήρωση της δέσμευσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη χρηματοδότηση εταιρειών με επικεφαλής γυναίκες και έγχρωμους.

Της Emma Hinchliffe

Ξεκινώντας το 2018, η Goldman Sachs ανακοίνωσε μια στρατηγική που ονομάζεται Launch with GS, στο πλαίσιο της οποίας δεσμεύτηκε να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια εταιρικού κεφαλαίου και κεφαλαίου πελατών σε εταιρείες που ανήκουν σε – ή ιδρύονται ή διοικούνται από – γυναίκες και έγχρωμους ανθρώπους. Τώρα, η επενδυτική τράπεζα – μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο – έληξε την πρωτοβουλία, ισχυριζόμενη ότι έχει εκπληρώσει τον στόχο της και τώρα εστιάζει τις προσπάθειές ποικιλομορφίας της αλλού.

Η δέσμευση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ήταν μια σημαντική δήλωση για μια τράπεζα που είχε πάρει θέση στη Wall Street σε θέματα διαφορετικότητας. Την ίδια χρονική περίοδο, η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα βοηθήσει τις εταιρείες να εισέλθουν στο χρηματιστήριο χωρίς τουλάχιστον ένα μέλος από ποικιλόμορφη πληθυσμιακή ομάδα στα διοικητικά συμβούλια τους. Και στις δύο περιπτώσεις, η Goldman ανέφερε ένα οικονομικό σκεπτικό για τις αποφάσεις. Οι εταιρείες με τουλάχιστον ένα ποικιλόμορφο μέλος του διοικητικού συμβουλίου είχαν καλύτερες επιδόσεις μετά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, δήλωσε ο CEO David Solomon. Ο στόχος του Launch With GS ήταν να «δημιουργήσει ισχυρές επενδυτικές αποδόσεις», έγραψε η τότε επικεφαλής στρατηγικής Stephanie Cohen σε μια ανάρτηση ιστολογίου του 2018.

Η Goldman λέει ότι υλοποίησε ένα μεγάλο ορόσημο τον Ιούνιο του 2023: την εκπλήρωση της δέσμευσής της να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εταιρείες με ποικιλόμορφες ηγεσίες. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία φανταχτερή ανακοίνωση που να διαφημίζει το επίτευγμα. Ο ιστότοπος της Goldman Launch With GS ενημερώθηκε αθόρυβα τις τελευταίες εβδομάδες για να περιγράψει την πρωτοβουλία σε παρελθόντα χρόνο και να πει ότι η τράπεζα διέθεσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να πετύχει τον στόχο της. Μεγάλο μέρος της πρωτοβουλίας αφορούσε το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της.

Η Launch With GS ήταν υπεύθυνη για «σχεδόν 60 επενδύσεις» τα τελευταία πέντε χρόνια υποστηρίζοντας 47 νεοφυείς επιχειρήσεις, λέει η Goldman στο Fortune. Οι αποδέκτες των επενδύσεων που υποστηρίζονται από το Launch With GS περιλαμβάνουν τις εταιρείες BentoBox, Billie, Burst Oral Care και LeaseQuery καθώς και τα funds Construct Capital, Define Ventures και MaC Venture Capital.

Η Regina Green, μια βετεράνος της Goldman που έγινε επικεφαλής της Launch With GS τον Μάιο του 2021, ανακοίνωσε στο LinkedIn την πρώτη εβδομάδα του 2024 ότι αποχωρούσε από την εταιρεία. Και αρκετά στελέχη της Goldman που εργάστηκαν στο Launch With GS επανατοποθετήθηκαν σε άλλα πόστα. Η Cohen, το ανώτερο στέλεχος που υπερασπίστηκε το Launch With GS στην αρχή του, βρίσκεται σε προσωπική άδεια από την Goldman από τον Ιούνιο του 2023.

«Είμαι τόσο περήφανη για τη δουλειά που έχουμε κάνει, τους ιδρυτές και τους διαχειριστές με τους οποίους συνεργαστήκαμε και τον αντίκτυπο που είχαμε μέχρι τώρα», έγραψε η Green στο LinkedIn ανακοινώνοντας την αποχώρησή της. Είπε ότι σχεδίαζε τελικά να συνεχίσει να «συνεργάζεται και να επενδύει σε αναδυόμενους διαχειριστές που χρηματοδοτούν καινοτόμες λύσεις για τα πιο δύσκολα προβλήματά μας».

Η τράπεζα εστιάζει στην πρωτοβουλία One Million Black Women, μια δεκαετή δέσμευση που δόθηκε το 2021 για παροχή 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδυτικό κεφάλαιο (συμπεριλαμβανομένων περισσότερων κατηγοριών από το Launch With GS) και 100 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπική βοήθεια για την αντιμετώπιση της «διπλής φυλετικής και έμφυλης προκατάληψης που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες». Η Goldman λέει ότι έχει διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον επενδυτικό στόχο μέχρι στιγμής και έχει τέσσερα μέλη της ομάδας αφοσιωμένα στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com