Η Hellas Direct ενσωματώνει τα drones στις υπηρεσίες της

Η Hellas Direct ενσωματώνει τα drones στις υπηρεσίες της

Η εταιρεία ξεκινά την πιλοτική χρήση του νέου πτητικού μέσου.

O Αιμίλιος Μάρκου και ο Αλέξης Πανταζής, πρώην στελέχη της Goldman Sachs, είδαν στην ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά, συστήνοντας στο κοινό την Hellas Direct.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η εταιρεία κατάφερε να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά και να αποκτήσει 25.000 πελάτες.

Η Hellas Direct έχει παρουσιάσει αρκετές καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες τους, όπως το Timeline, μια πρωτοποριακή υπηρεσία χάρη στην οποία οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εκείνοι τη διάρκεια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους.

Πλέον η εταιρεία πάει ένα βήμα παρακάτω και ενσωματώνει τα drones στις υπηρεσίες της τα οποία θα σπεύδουν στο σημείο όπου σημειώνεται κάποιο τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η εταιρεία ήδη έχει αποκτήσει ένα drone, το οποίο πολύ σύντομα θα βγει στους δρόμους προκειμένου να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά στις ασφαλιστικές υπηρεσίες της Hellas Direct.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να φτάνει στο σημείο ενός τροχαίου συμβάντος μέσα σε λίγα λεπτά, να καταγράφει το περιστατικό και σε απευθείας σύνδεση με τα κεντρικά της εταιρείας να δίνει real time συμβουλές στον πελάτη της Hellas Direct που έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Ειδικότερα, το drone θα βιντεοσκοπεί το περιστατικό, θα μεταδίδει εικόνες από το σημείο προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος στις πινακίδες του εμπλεκόμενου ΙΧ και η διασταύρωση για το εάν είναι ασφαλισμένο και θα υποβοηθά στη λήψη αποφάσεων, όπως για παράδειγμα για το εάν χρειάζεται η αποστολή οδικής βοήθειας.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, εάν τεκμηριωθεί και αποδειχθεί η χρήση drones στις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Hellas Direct, θα εξεταστεί η απόκτηση 1.000 drones τα οποία θα σταθμεύουν σε συγκεκριμένες βάσεις που θα αναπτυχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται σήμερα η πλειονότητα των πελατών της εταιρείας.