Η Huawei μηνύει την Πορτογαλία για το 5G

Η Huawei μηνύει την Πορτογαλία για το 5G
epa07609928 A view of Huawei logo during the event '5G is On' in Madrid, Spain, 29 May 2019. The Chinese telecoms giant Huawei held an event to present 5G technology with a demonstration. EPA/EMILIO NARANJO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κινείται νομικά κατά απόφασης του Συμβουλίου Κυβερνοασφάλειας.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Λισαβόνας κατά μιας απόφασης του Συμβουλίου Κυβερνοασφάλειας της Πορτογαλίας (CSSC), η οποία στην πράξη απαγορεύει στους παρόχους να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της στα υψηλής ταχύτητας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το CSSC είναι το συμβουλευτικό όργανο του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας και η απόφασή του, αν και δεν αναφέρει απευθείας την Huawei, ερμηνεύτηκε ως πλήγμα στις προσπάθειες της κινεζικής εταιρείας να εισέλθει στα αυτόνομα δίκτυα στην αγορά 5G στη χώρα της Ιβηρικής και να επεκτείνει τις υφιστάμενες συμβάσεις στις πλατφόρμες 4G, στις οποίες βασίζεται η νέα τεχνολογία.

Ευρώπη και ΗΠΑ ανησυχούν ότι η κινεζική εμπλοκή στις κρίσιμες αυτές υποδομές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια. Από την πλευρά τους, Πεκίνο και Huawei απορρίπτουν αυτές τις αιτιάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: