Η IBM εξαγοράζει πλατφόρμες για ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης έναντι 2,1 δισ. ευρώ

Η IBM εξαγοράζει πλατφόρμες για ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης έναντι 2,1 δισ. ευρώ
epa07509553 (FILE) - A close-up image of an IBM, International Business Machines, logo on a computer at IBM stand at CeBIT computing and IT trade fair in Hanover, Germany, 16 March 2015 (reissued 16 April 2019). IBM ist to release their 1st quarter 2019 results on 16 April 2019. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η IBM ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει τις πλατφόρμες επιχειρηματικής ολοκλήρωσης της Software AG έναντι 2,13 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει τις προσφορές τεχνητής νοημοσύνης και υβριδικού cloud.

Η IBM θα αποκτήσει τις πλατφόρμες StreamSets και webMethods της Software AG με διαθέσιμα μετρητά, όπως ανακοίνωσε. Οι δύο μονάδες αποτέλεσαν τη λεγόμενη επιχείρηση «Super Ipaas» της Software AG, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Οι πλατφόρμες παρέχουν, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωση εφαρμογών, διαχείριση διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) και ενσωμάτωση δεδομένων.

Η Software AG ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Silver Lake, η οποία κατέχει σήμερα το 93,3% των μετοχών της γερμανικής εταιρείας λογισμικού, μετά από μια πολύμηνη προσπάθεια εξαγοράς. Η εν λόγω συμφωνία αποτίμησε το σύνολο της επιχείρησης σε 2,6 δισ. ευρώ.

«Η ευκαιρία να φέρουμε τις ομάδες StreamSets και webMethods μαζί με την IBM για να καινοτομήσουμε στην οικοδόμηση του μέλλοντος του υβριδικού cloud και των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για τις επιχειρήσεις είναι μοναδικά συναρπαστική», δήλωσε ο Κρίστιαν Λούκας, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Software AG.

Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η Silver Lake ανακοίνωσε ταυτόχρονα την προσφορά της για τη διαγραφή της Software AG από το χρηματιστήριο στα 32 ευρώ ανά μετοχή, το αναμενόμενο επόμενο βήμα μετά την εξαγορά της φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com