Η Ιβάνκα Τραμπ στον αγώνα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η Ιβάνκα Τραμπ στον αγώνα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας
epa06355497 Advisor to the US President and head of the United States delegation Ivanka Trump attends the inaugural ceremony of the eighth annual Global Entrepreneurship Summit (GES) in Hyderabad, India, 28 November 2017. The summit will highlight the theme Women First, Prosperity for All, and will focus on supporting women entrepreneurs and fostering economic growth globally.  Advisor to the President Ivanka Trump will headline the United States delegation to the Summit. The annual GES entrepreneurship gathering that convenes emerging entrepreneurs, investors and supporters from around the world, will run from 28 to 30 November EPA/JAGADEESH NV

Στην παγκόσμια επιχειρηματική διάσκεψη που διεξάγεται στην Ινδία μίλησε η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, ενισχύοντας τους επιχειρηματικούς δεσμούς των ΗΠΑ με τη χώρα.

Τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Επιχειρηματικότητα (GES) στη νότια Ινδία άνοιξε σήμερα η Ιβάνκα Τραμπ, επιχειρηματίας και κόρη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας καλύτερες ευκαιρίες για τις γυναίκες επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες αντιξοότητες σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα της φετινής διάσκεψης είναι «Πρώτα οι γυναίκες, Ευημερία για Όλους» και οι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες είναι γυναίκες και αμιγώς γυναικείες αποστολές που θα εκπροσωπούν πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων το Αφγανιστάν, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι συμμετείχε και ο ίδιος στην έναρξη της παγκόσμιας επιχειρηματικής διάσκεψης, η οποία έχει τη στήριξη των ΗΠΑ. «Αυτή η εκδήλωση όχι μόνο συνδέει την Silicon Valley με το Χαϊντεραμπάντ, αλλά και προβάλλει τους στενούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας. Υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», δήλωσε ο Μόντι.

Η Ινδία έχει καταστεί μια σημαντική αγορά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το διμερές εμπόριο να φθάνει περίπου τα 115 δισεκ. δολάρια. Στόχος είναι να φθάσει τα 500 δισεκ. δολάρια έως το 2022. Οι στρατιωτικοί και στρατηγικοί δεσμοί επίσης βελτιώνονται καθώς η επιρροή της Κίνας αυξάνεται στην Ασία και πέρα από αυτήν.

Η Ιβάνκα Τραμπ, επίσης άτυπη σύμβουλος του πατέρα της, έτυχε θερμής υποδοχής στο Χαϊντεραμπάντ, το κέντρο υψηλής τεχνολογίας της Ινδίας, με όλες τις τιμές ενός επίσημου προσκεκλημένου. Φορώντας ένα φωτεινό, πράσινο λουλουδάτο φόρεμα, δήλωσε ότι το να τροφοδοτείται η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, των οποίων ηγούνται γυναίκες, και το να κλείνει το χάσμα επιχειρηματικότητας μεταξύ των φύλων θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2%.

«Οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στο να δημιουργούν, να διατηρούν και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, πρόσβαση σε δίκτυα και μέντορες», δήλωσε η Ιβάνκα, εν μέσω επευφημιών σε ένα κατάμεστο και καλά φρουρούμενο συνεδριακό κέντρο.

 

Την ιδέα για το GES είχε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Στο παρελθόν έχει πραγματοποιηθεί σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία, αλλά η φετινή διοργάνωση είναι η πρώτη υπό τη διοίκηση του Τραμπ.

Σε πολλά μέρη της πόλης Χαϊντεραμπάντ, που φιλοξενεί μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, υπήρχαν διαφημιστικές πινακίδες με εικόνες της Ιβάνκα. Οι αρχές απομάκρυναν τους επαίτες από τους δρόμους της πόλης σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης πριν από τη συνάντηση, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και «παρατηρητές», άνδρες δηλαδή που έχουν εκπαιδευθεί να ανιχνεύουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή άτομα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.

Στο περιθώριο της συνόδου, η Ιβάνκα είχε συνομιλίες με τον Μόντι καθώς και την Ινδή υπουργό Εξωτερικών Σούσμα Σουαράτζ. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το συνεδριακό κέντρο με τον Μόντι και συναντήθηκε με μερικούς επιχειρηματίες, πριν παρακολουθήσει παράσταση με παραδοσιακούς ινδικούς χορούς.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν νωρίτερα πλάνα από την άφιξη της Ιβάνκα. «Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι σήμερα στραμμένα στο Χαϊντεραμπάντ», δήλωσε ο Τζαγιές Ραντζάν, κυβερνητικός αξιωματούχος που βοήθησε στην διοργάνωση της εκδήλωσης. «Εκπροσωπούμε την Ινδία».

 

Οι διοργανωτές της διάσκεψης κορυφής, στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες και επενδυτές από 150 χώρες, είχαν λάβει χιλιάδες αιτήσεις, όπως δήλωσαν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Ο Ατίφ Μπιν Αρίφ, τουριστικός πράκτορας που ταξίδεψε από το γειτονικό Πακιστάν, δήλωσε ότι ήθελε να διερευνήσει τις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού στην Ινδία και ότι ανυπομονεί να ακούσει την Ιβάνκα. «Ενδιαφέρομαι για το τι έχει να πει η Ιβάνκα Τραμπ», δήλωσε ο Αρίφ. «Θέλω επίσης να γνωρίζω τον λόγο για τον οποίο έρχεται στην Ασία για αυτή τη σύνοδο. Την βλέπει ως γη ευκαιριών;».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Times of India, η Ιβάνκα μίλησε για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Μοιραζόμαστε κοινές προτεραιότητες, περιλαμβανομένης της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της επέκτασης της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας», ανέφερε η Ιβάνκα στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα.