Η ΙΒΜ φέρνει την επανάσταση στον καφέ…μέσω drone

Η ΙΒΜ φέρνει την επανάσταση στον καφέ…μέσω drone

Η εταιρεία έχει ως στόχο να μεταφέρει με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο καφέ στους υπαλλήλους της.

Νιώθεις ότι το αφεντικό σου βρίσκεται συνέχεια πάνω από το γραφείο σου κοιτάζοντας τη δουλειά σου; Αυτή η καινοτομία έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς drones με βιομετρικούς αισθητήρες θα βρίσκονται πάνω από το γραφείο σου εκ μέρους του αφεντικού σου.

Αλλά αυτό ίσως έχει και μια θετική πλευρά. Νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, η ΙΒΜ συμπλήρωσε μια αίτηση για την κατοχύρωση πατέντας ενός συστήματος που αποτελείται από drones εξοπλισμένα με κάμερες, που θα μπορούν να ανιχνεύουν τη διαστολή της κόρης και εκφράσεις του προσώπου των υπαλλήλων. Έτσι, πριν αρχίσουν να κάνουν λάθη στη δουλειά, το drone που τους έχει ανατεθεί θα τους φέρνει καφέ για να τους τονώσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η ΙΒΜ δεν σχολίασε στις επιχειρηματικές δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, που συνδυάζει το hardware με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο κύριος εφευρέτης πίσω από την εν λόγω πατέντα, ο Τόμας Έρικσον, έχει συνταξιοδοτηθεί και μάλιστα εμφανίζεται σκεπτικός όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη εξ ολοκλήρου. Αντ’ αυτού σημειώνει ότι πιο σημαντικές εξελίξεις θα προέλθουν από τη δυνατότητα να «χτυπήσουμε την γνώση και την ευφυία που έχει κατανεμηθεί μεταξύ των ανθρώπων».

Ίσως οι εναέριες αποστολές καφέ επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία.

Μερικοί Ολλανδοί επιχειρηματίες δημιούργησαν ένα λειτουργικό σύστημα το 2014 που ονομάζεται Coffee Copter, αλλά η ΙΒΜ ίσως τους ξεπέρασε με το να ζητήσει την κατοχύρωση της ιδέας.

Πέρυσι, το Costa Coffee διένειμε παγωμένο καφέ με drone ως ένα διαφημιστικό κόλπο στο Ντουμπάι. Στόχος του όμως δεν ήταν τόσο υψηλός όσο του Έρικσον: οι εμπλεκόμενοι πελάτες βρίσκονταν ξαπλωμένοι στην παραλία.

Δείτε ακόμη: Ο… ασυνήθιστος τρόπος που σκέφτηκε η IBM για να παρακολουθεί διαμαντένια δαχτυλίδια σε όλο τον κόσμο