Οι καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για το 2015

Οι καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για το 2015

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα δουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς τους. 

Καθώς η κατάσταση στην αμερικανική αγορά εργασίας βελτιώνεται, οι υψηλότερης εξειδίκευσης εργαζόμενοι τείνουν να γίνονται πιο επιλεκτικοί και να αναζητούν εργασίες με υψηλότερες αποδοχές. Όπως δείχνει έρευνα της εταιρείας PayScale, αν δεν τους παρέχει ικανοποιητικό μισθό ένας εργοδότης, πάνε στον επόμενο.

Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι φειδωλές στις αποδοχές που ορίζουν για τέτοιου είδους εργαζομένους γιατί έχουν μείνει κολλημένοι στην νοοτροπία ότι ο εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος απλώς και μόνο επειδή έχει μία δουλειά.

Αυτό, σύμφωνα με την PayScale, δεν ισχύει πλέον για τους εργαζόμενους που διαθέτουν υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης.

Στα επαγγέλματα αυτά, συγκαταλέγονται οι μηχανικοί, οι προγραμματιστές λογισμικού, οι στατιστικολόγοι και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη. Αν οι εργοδότες δεν παρέχουν ικανοποιητικές αποδοχές κινδυνεύουν να χάσουν τα ταλέντα που είναι ήδη περιζήτητα στην αγορά εργασίας και οι ανταγωνιστές εποφθαλμιούν.

Έτσι, η PayScale εκτιμά πως εντός του 2015 οι επαγγελματίες σε χώρους υψηλής εξειδίκευσης αναμένεται να δουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς τους εντός του 2015 αποτελώντας τις καλύτερα αμειβόμενες εργασίες για το τρέχον έτος.