Η κάμψη στο gaming φέρνει 900 απολύσεις στον τμήμα PlayStation της Sony

Η κάμψη στο gaming φέρνει 900 απολύσεις στον τμήμα PlayStation της Sony
ADANA, TURKEY - FEBRUARY 11: Sony PlayStation 4 (PS4) video game console and controllers sit on display in Adana, Turkey on February 11, 2020. Ibrahim Erikan / Anadolu Agency (Photo by Ibrahim Erikan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου το 8% του προσωπικού του τμήματος σε περιοχές από την Αμερική έως την Ασία.

Η Sony περικόπτει περίπου 900 θέσεις εργασίας στη μονάδα PlayStation και κλείνει ένα στούντιο στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, καθώς η βιομηχανία του gaming παλεύει να ανακάμψει από την ύφεση στη μετά της πανδημίας του κορονοϊού εποχή.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου το 8% του προσωπικού του τμήματος σε περιοχές από την Αμερική έως την Ασία και έρχονται λίγες ημέρες αφότου η Sony μείωσε τις ετήσιες προσδοκίες πωλήσεων για την κονσόλα PlayStation 5.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δύσκολες αποφάσεις έχουν γίνει αναπόφευκτες» σημείωσε ο επικεφαλής παιχνιδιών της Sony, Τζιμ Ράιαν, αποδίδοντας την ευθύνη στις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών αναπτύσσει, διανέμει και λανσάρει προϊόντα.

Ο Ράιαν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον Μάρτιο.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζει τη Sony με εταιρείες όπως η Microsoft και η Riot Games -που ανήκει στην Tencent– οι οποίες έχουν επίσης απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους τους τελευταίους μήνες λόγω της αργής ανάκαμψης της αγοράς παιχνιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια αγορά του gaming εμφάνισε αυξήθηκε μόλις κατά 0,6% πέρυσι, στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Newzoo που παρακολουθεί τη βιομηχανία, αν και αυτό ήταν καλύτερο από μια πτώση άνω του 5% το 2022.

Oι απολύσεις θα επηρεάσουν και τα άλλα στούντιο της Sony, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Insomniac Games που εργάστηκαν σε παιχνίδια όπως τα «Marvel’s Spider-Man 2» και Naughty Dog, το στούντιο πίσω από το «The Last of Us».

Η Sony είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναμένει σταδιακή μείωση των πωλήσεων μονάδων του PlayStation 5 από το επόμενο οικονομικό έτος και ότι δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει σημαντικούς τίτλους franchise κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

Η συσκευή έχει συγκεντρώσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής της πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων μονάδων από την κυκλοφορία της στα τέλη του 2020, μετά από μερικά αργά αρχικά χρόνια, όταν οι ελλείψεις προμηθειών που προκλήθηκαν από την πανδημία περιόρισαν την παραγωγή συσκευών του ομίλου ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com