Η Κίνα επενδύει 25,3 δισ. δολάρια σε έξυπνα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας

Η Κίνα επενδύει 25,3 δισ. δολάρια σε έξυπνα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας
epa07267093 The Chinese national flag is diplayed at the Ministry of Commerce of China in Beijing, China, 07 January 2019. US delegations are in Beijing for the start of two days of trade talks between China and the USA. EPA/WU HONG
Η κρατική επιχείρηση διαχείρισης δικτύου προγραμματίζει τις επενδύσεις μέχρι το 2022 για την βελτίωση της ασφάλειας των δικτύων που διαχειρίζεται.

Το δίκτυο διανομής ενέργειας στη Νότια Κίνας προγραμματίζει την εντατικοποίηση υλοποίησης των επενδύσεών του για την κατασκευή έξυπνων δικτύων μεταφοράς ενέργειας στην περιοχή του ποταμού Δέλτα (Pearl River Delta) προκειμένου να προωθήσει την εγκατάσταση καθαρής ενέργειας μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα China Daily.

Η αναφερόμενη επιχείρηση διαχείρισης του δικτύου είναι κρατική και, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, έχει ως έδρα στην πόλη Κουανγκτσόου, ενώ προγραμματίζει την επένδυση κεφαλαίων άνω των 170 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 25,3 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2022 για την βελτίωση της ασφάλειας των δικτύων μεταφοράς ενέργειας που διαχειρίζεται η ίδια.