Η κυβέρνηση προχωρά κινητικότητα και διαθεσιμότητα

Η κυβέρνηση προχωρά κινητικότητα και διαθεσιμότητα

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά το σημερινό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του.

Στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

Σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.

Ο Ιωάννης Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας. «Το μέγιστο τμήμα των 2.000 εκπαιδευτικών που τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες», διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος».

Διαβάστε: Διαθεσιμότητα και κινητικότητα στο προσκήνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για «πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων» που «εκφράζουν τη στρατηγική της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας και τη χειρότερη διάψευση αυτών που η ίδια υποσχόταν λίγους μήνες πριν».

Η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της ζητά από την κυβέρνηση «να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της πλήρους αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, του αναγκαίου χρόνου, της νομιμότητας των διαδικασιών της στήριξης της όλης διαδικασίας στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού».

Επιπλέον η ΔΗΜΑΡ υπεραμύνθηκε της γραμμής Μανιτάκη, σχολιάζοντας ότι «η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη ότι ο ρόλος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι συντονιστικός και εποπτικός και ότι η επιτυχία των σχετικών προγραμμάτων εξαρτάται από την συμβολή των υπολοίπων υπουργών, επιβεβαιώνει πλήρως την επιχειρηματολογία του κ. Μανιτάκη σε σχέση με την πορεία του προγράμματος κινητικότητας όσο βρισκόταν στη θέση του Υπουργού».

Τέλος, με ανακοίνωσή τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για «εξόντωση των Ελλήνων πολιτών».

«Νυχθημερόν παλεύει η συγκυβέρνηση για την εξόντωση των Ελλήνων πολιτών. Κοινή συναινέσει αποφάσισαν σήμερα στο Μαξίμου να πετάξουν στον δρόμο άκριτα, αδιάντροπα και ανελέητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων. Δεν έχει τέλος η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου!» δήλωσε η αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας